saptamana modei de la paris

Saptamana Modei de la Paris este cel mai important eveniment al anului pentru industria modei. In ultimii ani acest eveniment si-a pierdut, aproape insesizabil, tot mai mult din stralucire. Iata de ce si care sunt cele mai inspirate colectii de toamna 2016.

Daca si tu esti de parere ca moda este trecatoare, in timp ce stilul dainuie pentru eternitate, ai observat, cel mai probabil, cum Saptamana Modei de la Paris si-a pierdut tot mai mult din proportii. Motivele sunt destul de simple. Tot mai multi maestri ai stilului parasesc carmele marilor case de moda, iar in locul lor ramane doar moda asa cum este ea: rece, distanta si perisabila.

Pentru mine anul acesta a fost unul in care tot mai putine colectii mi-au starnit o emotie sau m-au propulsat direct intr-o poveste seducatoare. Iata care sunt cele mai inspirate colectii de toamna 2016 de la Spatamana Modei de la Paris

Saptamana modei de la Paris isi pierde tot mai mult din stralucire datorita schimbarilor majore din moda ultimilor ani.

1. Saint Laurent – Hedi Slimane a iesit cu gratie din scena

In urma cu cateva luni, un zvon care spunea ca Hedi Slimane ar urma sa paraseasca pozitia de conducere din fruntea casei Saint Laurent ii lua pe cei mai mult dintre noi, prin surprindere. Slimane a condus prestigioasa casa de moda incepand cu anul 2012. Ultima sa prezentare a fost o adevarata incoronare a directiei pe care a dat-o casei in ultimii ani. Repetitia umerilor optezecisti supradimensionati si reinterpretati, taliile de viespe specifice aceleeasi perioade si saltul de la texturile si nuantele glam la clasicul si sobrul negru au facut din aceasta colectie, pentru mine, una dintre cele mai inspirate de la Saptamana Modei de la Paris.

Saint Laurent
Saint Laurent

2. Yohji Yamamato asa cum nu l-am mai vazut de multa vreme

Faptul ca Yamamoto este un mestru al minimalismului nu mai reprezinta de multa vreme un secret. Anul acesta, designerul nipon a parut sa se intoarca la la primele etape al drectiei sale artistice, chiar daca cu mult mai multe compromisuri pret a porter, revenind pe podium cu un stil mult mai clar si bine conturat.

Yamamoto
Yamamoto

3. Elie Saab – sau ce ar trebui sa poarte mai mult femeile

Femeia moderna are nevoie sa isi schimbe radical feminitatea. Ea trebuie sa fie sexy, conservatoare, clasica, stilata si excentrica in acelasi timp, iar Elie Saab a venit la Paris cu cele mai bune solutii pentru toate acestea.

Elie Saab
Elie Saab

4. Mugler – forme populare si eficiente

In 2017, la fel ca in 2016, cele mai sigure retete vor fi, fara indoiala, si cele mai de succes. Nu cred ca Mugler este una dintre cele mai creative case ale momentului, dar cu siguranta este una dintre cele mai relevante atunci cand vine vorba de pastrat linia siluetei feminine.

Mugler
Mugler

5. Givenchy – o colectie calculata, dar mai putin memorabila

Dupa showul Givenchy  de primavara/vara 2016 Riccardo Tisci a anuntat ca acela era inceputul sfarsitului pentru el in fruntea casei. Showul de toamna 2016 a insemnat, din cateva puncte de vedere, un nou inceput pentru renumita casa de moda. Cu toate astea nu putem vorbi de un inceput sau de o colectie memorabila. Tema colectiei a parut sa aiba toate radacinile infipte in Egiptul Antic, iar asta ar fi insemnat un real succes daca anul ar fi fost 2002 si nu 2016.

Givenchy
Givenchy

6. Stella McCartney – dovada ca moda ecologica arata fabulos

Daca avei dubii ca moda ecologica poate arata la fel de fabulos perecum opusul ei colectia de toamna 2016 a Stellei McCartney te va convinge cu siguranta. Dincolo de tinutele impecabile, care vor deveni cu siguranta vedetele urmatorului sezon rece, s-au remarcat piese lucrate in intregime intr-un regim de productie responsabil incepand cu bomberle din piele ecologica si pana la hainele de iarna umplute cu inlocuitor sintetic in locul obisnuitilor fulgi de pene.

stella mccartney
Stella McCartney

Daca ti s-a parut interesant acest articol, da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole asemanatoare!

Foto: Guliver.