saptamana modei haute couture

Saptamana Modei Haute Couture este pentru industria fashion un eveniment la fel de important ca Premiile Oscar pentru industria filmului. Afla-i toate secretele!

Diferenta ar fi ca, spre deosebire de Premiile Oscar, la Saptamana Modei Haute Couture nu se decerneaza premii. Pe podiumurile deja consacrate marii maestri ai industriei isi etaleaza in fiecare an munca si dau tonul unor noi repere de stil. Dar dincolo de toate aceste informatii generale Saptamana Modei Haute Couture este inconjurata de o multime de semne de intrebare.

saptamana modei haute couture
Catwalk Chanel Haute Couture (stanga) si Dior Haute Couture 2016 (dreapta)

Cea mai populara intrebare ramane “Cine anume cumpara piese haute couture?”. Ei bine, raspunsul este mereu unul usor de identificat. In mod evident, moda haute couture este consumata de clientii premium ai industriei. Deci ce alte lucruri ar trebui sa mai stii despre Saptamana Modei Haute Couture? Iata doar cateva dintre ele.

Saptamana Modei Haute Couture are loc doar la Paris!

saptamana modei haute couture
Adriana Lima pentru Versace la Saptamana Modei Haute Couture 2016

1. In cat timp ajunge o piesa din tiparele de atelier pe podiumurile parizine?

O rochie haute couture,  de exemplu, parcurge lungul drum de la etapa de proiectare pana la cea de podium consumand in jur de 200 de ore de munca.

2. Cati clienti haute couture exista in intreaga lume?

Nu atat de multi pe cat ti-ai imagina. La ultimul “recensamant” al clientilor haute couture numarul acestora nu depasea 2000. Numarul este cu adevarat interesant daca il comparam cu milioanele de consumatori de moda ready to wear. Iar cand spunem ready to wear ne referim, desigur, tot la piesele create de casele de renume si nu la brandurile de fast fashion precum Zara, H&M sau Bershka.

3. Unde are loc Saptamana Modei Haute Couture?

Confuziile cu privire la locatia evenimentului pot fi destul de dese. Deci unde are loc Saptamana Modei Haute Couture? Dupa cum sugereaza si numele, grandiosul eveniment are loc la Paris, iar pana in ziua de astazi nu a fost organizat niciodata intr-o alta capitala a modei. Prin urmare, daca cineva va spune ca a fost la Saptamana Modei Haute Couture la Milano sa nu il credeti.

Daca vrei sa privesti cele mai frumoase rochii haute couture de-a lungul timpului urmareste topul nostru exclusivist!

Foto: Guliver.