sfaturi pentru modificarea hainelor

Aproape orice piesa din garderoba ta va avea nevoie, la un moment dat, de putina revitalizare. Iata cateva sfaturi pentru modificarea hainelor pe care le poti aplica absolut oricand. Tot ce trebuie sa stii este ca prudenta va lucra mereu in favoarea ta.

O multime de piese din garderoba ta vor avea nevoie, mai devreme sau mai tarziu, de o reimprospatare. Fie ca vorbim de un simplu serviciu de curatatorie sau de o modificare a marimii in toata regula ar trebuisa apelezi la ajutorul unui specialist. De aceea, trebuie sa stii cont de cateva sfaturi pentru modificarea hainelor inainte sa iei orice decizie.

sfaturi pentru modifcarea hainelor
Palton supradimensionat din lana Asos, 264 euro; rochie tricotata kaki Asos, 51 euro; tricou cu mesaj Asos, 17 euro; asos.com.

Tine cont de cateva sfaturi pentru modificarea hainelor inainte sa incerci sa faci singura treaba unui croitor.

Iata cateva sfaturi pentru modificarea hainelor care te vor ajuta sa iei decizia potrivita in functie de ce anume iti doresti sa schimbi la garderoba ta:

1. Regula de aur: apeleaza mereu la ajutor specializat

Atunci cand iti doresti modifiarea unei piese din garderoba ta cel mai intelept mod este sa apelezi la ajutor specializat. Exista foarte putin cazuri in care un croitor te va taxa exorbitant pe modificarile pe care ti le doresti. Deci, ori de cate ori ai nevoie de ajutor, nu ezita sa il ceri daca iti doresti ca hainele tale sa aiba o viata cat mai lunga.

2. Numarul pieselor pe care le poti modifica singura este extrem de limitat.

De exemplu, vei putea sa modifici lungimea unui tricou taindu-i tivul de la baza si lasand materialul sa se ruleze pentru un aspect nefinisat. Dar daca apelezi la o astfel de modificare va trebui sa repeti procedeul si in cazul manecilor si a gulerului. Poti face acelasi lucru si in cazul in care iti doresti sa iti scurtezi blugii si sa le oferi un aspect nefinisat la baza. Cu toate astea nu ar trebui sa incerci sa iti refaci un tiv de una singura si sa te apuci de stramtat rochii, pantaloni sau bluze de una singura.

3. Fii prudenta. Nu apela la orice croitor.

Iti poti da seama de cat de bun este un croitor in functie de recomandarile pe care le are si implicit reputatia pe care si-a format-o. Nu vorbim, in nici intr-un caz, despre croitori de lux. Toate astea sunt valabile pentru orice croitor de cartier sau atelier de rutusuri sau croitorie. De ce trebuie sa fii atenta la ce croitor apelezi? Pentru ca, in caz contrar, risti sa te alegi cu o piesa care sa se potriveasca gusturilor si viziunii croitorului si nu briefului tau initial.

Afla care sunt cele trei sfaturi pentru largirea pantofilor la care poti apela cu incredere indiferent daca porti bocanci, pantofi cu toc stiletto sau sneakersi. Aplica-le si invata-le daca iti doresti sa ai o garderoba confortabila fara prea mari batai de cap.

Foto: asos.com.