Reguli de igiena pentru a te feri de microbii din cabina de proba

Iti place sa mergi la shopping si te relaxeaza fiecare sesiune de cumparaturi. Dar stiai ca, de undeva din intimitatea cabinelor de proba, pandesc dusmani de temut: microbii?

Daca nu esti fericita posesoare a unei siluete standard si nu indraznesti sa iti cumperi haine sau incaltaminte pe “neprobate”, atunci afla ca te expui pericolului de a lua contact direct cu microbii in cabinele de proba.

Sursa principala de contaminare cu microbi este… omul, asa ca transmiterea unor boli infectioase poate avea loc, practic, prin intermediul oricarui obiect pe care il atingi: balustrada scarilor, manerul unei usi, telefonul, perdeaua sau usa cabinei de proba.

O alta sursa de contaminare este pe calea aerului. Praful depus pe articolele vestimentare din magazine pot favoriza aparitia de microbi.

In acest moment, piata magazinelor care comercializeaza imbracaminte si incaltaminte nu ofera o garantie reala cumparatorilor, iar situatia este si mai complicata in magazinele second-hand.

Cum tii microbii la distanta

Infectarea cu diferite tipuri de microbi care se afla in cabinele de proba poate fi evitata daca tii cont de cateva reguli simple de igiena:

– Nu sta in picioarele goale in cabina de proba, deoarece poti contacta diferite ciuperci de care vei scapa numai dupa un tratament indelungat si riguros

– Poarta sosetele tale atunci cand probezi o pereche de pantofi, nu pe cele din magazin care, de multe ori, sunt folosite si repuse in spatiul special destinat sosetelor de proba noi.

– Desi nu au legatura cu cabina de proba, testerele produselor cosmetice sunt si ele o bogata sursa de microbi.

– Inainte de a te aseza pe scaunul din cabina de proba, pune ceva pe el sau sterge-l cu servetel antibacterian, pentru a evita astfel expunerea pielii la microorganisme ce contamineaza suprafetele din locurile aglomerate. Plus ca nu stii daca cine a folosit anterior cabina de proba nu s-a urcat pe scaun cu picioarele incaltate.

– Desi, de regula, ele nu se probeaza in nicio conditie, probeaza chilotii, sutienul sau costumul de baie peste lenjeria ta intima

– Nu proba sepci, caciuli, palarii, fara a te asigura ca acestea sunt curate pe dinauntru. Daca aceste articole sunt contaminate, pot provoca aparitia unor micoze la nivelul capului si al fetei.

Foto: Guliver.

Citeste si: Greseli la cumparaturi care te pot costa o avere