Arta peruana l-a inspirat pe celebrul fotograf

Fotograful originar din Lima, Mario Testino, vine cu o surpriza placuta pentru fashionistele atrase de stilul etno. El a lansat in exclusivitate pentru net-a-porter.com o colectie de moda inedita intitulata MARIO TESTINO FOR MATE.

Inspirat de costumele colorate si de munca artizanala, capturate intr-o serie de fotografii intitulata Alta Moda, Mario Testino a produs o linie de genti, plicuri, caftane si bijuterii, in editie limitata, care ne poarta pe urmele unei culturi fascinante. Piesele multicolore isi vor gasi cu siguranta un loc special in garderoba acelora dintre voi care adora sa insufle originalitate tinutelor prin intermediul unui obiect dintr-o cultura exotica.

O parte din banii stransi prin vanzarea primei colectii de moda semnate Mario Testino va fi donata organizatiei MATE care sprijina arta peruana

Mario Testino, fotograful preferat al celebritatilorpriveste viata cu exuberanta, caldura si bucurie, o atitudine reflectata si de imaginile surprinse de el. Viziunea sa asupra lumii reiese foarte clar dintr-o declaratie succinta: “Fotografiile mele sunt ochii mei”. Ultimul sau proiect l-a indepartat de obiectivul aparatului pentru a-l introduce in lumea fascinanta a designului vestimentar si credem noi, se va bucura de succes in randul celor care iubesc deopotriva moda, cat si arta fotografica.

Ideea acestei colectii a aparut in urma publicarii in acest an a albumului Alta Moda. Alta Moda, in spaniola, se refera la moda exclusivista si este titulatura pe care Mario Testino a ales-o pentru expozitia gazduita de fundatia sa non-profit MATE din Lima, Peru, care sprijina arta peruana. Fotografiile aduc un omagiu hainelor traditionale punand indeosebi accentul pe culori vii, broderii sau printuri. Prin intermediul fiecarui cadru care compune seria impresionanta, Testino a incercat sa cuprinda cat mai multa istorie si piese de patrimoniu. Cartea a carei prefata a fost scrisa de editorul Hamish Bowles, exploreaza splendorile culturii incase si o ilustreaza prin imagini vibrante, costume festive si masti traditionale in culori vii. Albumul Alta Moda este rezultatul calatoriilor pe care fotograful le-a intreprins in Peru si reprezinta o adevarata piesa de colectie, avand in vedere ca au fost publicate numai 2500 de copii.

Hainele si accesoriile din colectia de moda MARIO TESTINO FOR MATE  sunt disponibile exclusiv pe net-a-porter.com, iar 20% din profitul adus de aceasta colectie va fi donat organizatiei MATE.

Foto: net-a-porter.com