Descopera stilul unui style icon veritabil

Designerul de interior Iris Apfel a devenit o muza fashion, reprezentand o dovada clara ca stilul nu are varsta si ca oamenii nu ar trebui sa fie mai putin preocupati de moda si de modalitatile prin care isi exprima personalitatea prin tinutele lor indiferent de varsta.

Anul acesta, Albert Maysles a inceput sa realizeze un documentar despre venerabila doamna, supranumita si “Pasarea rara a modei”. La varsta sa, Iris pare sa aiba mai multa energie ca oricand, si-a creat propria linie de bijuterii, participa la numeroase conferinte si evenimente de covor rosu, in plus, intentioneaza sa-si deschida si un magazin.

Muza fashion, Iris Apfel, a reprezentat adesea o sursa de inspiratie pentru branduri de renume

Iris Apfel a urmat scoala de arta la Universitatea din Wisconsin si a studiat istoria artei la New York University. In perioada studentiei a lucrat la publicatia Women’s Wear Daily (WWD), iar ulterior a lucrat pentru designerul de interior Elinor Johnson. Dupa ce s-a casatorit, impreuna cu sotul sau, a pus bazele unei fabrici de textile, Old World Weavers, care furniza materiale pentru Estee Lauder si Casa Alba. In tot acest timp, Iris Apfel a realizat numeroase proiecte de  restaurare de interior, cele mai importante fiind cele efectuate pentru Casa Alba. Celebritatea a venit insa la varsta de 83 de ani cand garderoba sa a fost expusa la Muzeul de Costume din New York, moment care i-a schimbat complet viata.

Descopera stilul unui style icon veritabil

Astazi, Iris este o prezenta notabila la cele mai importante show-uri si evenimente de moda, precum si in paginile celor mai cunoscute reviste de profil. Aceasta s-a facut remarcata datorita stilului sau extravant si eclectic, alegand sa-si accesorizeze mereu tinutele cu multe coliere supradimensionate, de influenta tribala. Stilul sau a reprezentat adesea sursa de inspiratie pentru branduri de renume precum Mac Cosmetics, sau producatorul de ochelari Eye-Bobs. Iris a lansat o colectie de bijuterii impreuna cu site-ul yoox.com si a fost muza pentru creatori celebri precum Ralph Lauren, Jimmy Choo si Joanna Mastroianni.

Iris Apfel este foarte apreciata penru ca si-a pastrat stilul care a consacrat-o odata cu trecerea anilor si pentru ca nu se teme niciodata sa combine tot felul de  piese vestimentare. Fiecare tinuta si obiect vestimentar al sau are o poveste. Ea a declarat in repetate randuri ca stilul pe care il adopta este baroc sau Zen, iar de fiecare data cand isi alege tinutele se lasa ghidata doar de instinct. Ori de cate ori i se cer sfaturi legate de stil refuza sa le acorde deoarece considera ca acesta nu se invata si nu se cumpara, este instinctiv.

La venerabila sa varsta, 91 de ani,  Apfel poate fi o inspiratie pentru oricine. In asteptarea  documentarului lui Albert Maysles in care  muza fashion, Iris Apfel, ne va dezvalui mai multe espre personalitatea sa flamboaianta, va invit sa descoperiti in galeria foto cateva imagini iconice cu ea.

Foto: Guliver