Designul inspirat de tablourile lui Goya si Velazquez

O geanta Hermes se afla pe wishlistul tuturor fashionistelor din lume, insa cea despre care va vom povesti astazi este cu totul si cu totul speciala. A fost vanduta la licitatie cu 21.250 lire iar banii au ajuns la muzeul Prado din Madrid.

Nu vorbim despre un model de serie, ci despre o geanta Hermes unic si spectaculoasa, pe care celebra casa Christie’s a scoas-o la licitatie. De ce e speciala?  Directorul de creatie al casei Hermes, Couli Jobert, a reluat tema mai veche a  iconicei genti “Passe-Guide” careia i-a dat o noua viata inspirata din cultura spaniola.

Geanta Hermes licitata online evoca scene ecveste semnate Goya si Velazquez

Eleganta, dar in acelasi timp plina de fantezie, geanta Hermes realizata din piele de vitel si matase brodata manual este o reinterpretare a gentii originale create in 1975 de Henry d`Origny. Numele sau intreg este A One-of-a-Kind Passe-Guide Bag for Spain si a fost lansata cu ocazia expozitiei “Esencia del Cuero” gazduita in Madrid de Galeria de Cristal, din Palacio de Correos.

Geanta Hermes are un design artistic, inspirat de tablourile lui Goya si Velazquez

Casa Hermes, cu o traditie de peste 170 de ani, a pus intotdeauna pret pe calitate, exclusivism, atentia pentru detalii si… arta mestesugului. De aceasta data sursa de inspiratie a fost unul dintre cele mai nobile sporturi, practicat si de catre spanioli: echitatia. Designul unic al gentii evoca scene din tablourile realizate de Goya si Velazquez. Modelul broderiei, realizata manual din paiete si margele, este preluat de la esarfa din matase “En desordre”, o adaptare a legendarului model Hermes “Brides de Gala”, iar detaliile metalice sunt reinterpretari ingenioase ale harnasamentului pentru cai.

Casa de licitatii Christie’s si Hermes nu se afla la prima colaborare de acest gen. Anul trecut, 4 modele inedite ale gentii “Passe-Guide” reprezentand Anglia, Irlanda, Scotia si Tara Galilor au fost realizate pentru expozitia Leather Forever, gazduita de Academia Regala de Arta din Londra. Fiecare geanta Hermes, in editie speciala, s-a vandut la un pret de 4 ori mai mare decat cel estimat.

Daca iubiti universul Hermes, va recomandam cartea Les 4 Mondes, inspirata de istoria acestei case, si cel mai nou parfum, Jour d’Hermes Parfum Pur, care surpinde esenta brandului.

Foto: onlineonly.christies.com