Pentru cei pasionati de moda, aceste imagini din atelierul Dior vor fi fascinante! In doar cateva minute, veti vedea cum prinde viata o rochie couture pentru care au fost nevoie de aproximativ 200 de ore de munca. 

Paris Haute Couture primavara vara 2015 a venit cu colectii luxoase si lookuri extravagante. Dar dincolo de piesele in sine, ramane povestea lor, cel putin la fel de fascinanta.

De cele mai multe multe ori, dupa o astfel de Saptamana a Modei, retinem doar pretul exorbitant la care poate ajunde o rochie couture.

Look-ul de catwalk 53 a fost declarat vedeta showului

Un pret pe care doar foarte putine femei din intreaga lume si-l pot permite. Justificare lui sta, insa, mult mai putin in trenduri decat in cazul colectiilor pret-a-porter. Si mult mai mult in orele de munca, materialele si arta investite pentru creatia piesei vestimentare.

Intr-un video tribut adus casei Dior, revista Refinery 29 impreuna cu Visionaire au surprins impresionantul proces de creare a unei rochii couture.

O rochie couture e o rochie legendara

Intregul lant de operatiuni prin care trece o rochie couture se intinde pe mai multe luni si implica un numar impresionant de artizani. In atelierele Dior, materialul este pregatit si trecut printr-un intreg proces tehnologic pana sa se transforme intr-o piesa vestimentara. Pana pe catwalk, drumul e lung, anevoios si plin de momente surpriza.

Descoperiti-le in acest video tribut adus tuturor celor care isi pun laolalta creativitatea si maiestria pentru a transforma o rochie intr-o piesa de arta!