Directorul de creatie Dior, Raf Simons, a descoperit-o pe Sofia Mechetner in magazinul Dior din Paris absolut intamplator. Viata fetei de 14 ani s-a schimbat radical in momentul in care acesta i-a propus sa fie model in cel mai recent show Dior Haute Couture. Ce nu stia nimeni in acel moment e ca povestea Sophiei e similara cu povestea Cenusaresei!

povestea cenusaresei

Povestea Cenusaresei: varianta 2015

Chiar daca generatia millenials nu mai crede in basme, intotdeauna exista o exceptie care confirma regula. Iar concluzia este de bun augur: povestea Cenusaresei i se poate intampla oricareia dintre voi!

Sofia Mechetner, noua descoperire Dior, nu este chiar o fata de 14 ani ca oricare alta. Originara din Holon, un mic orasel de langa Tel Aviv, ea traia extrem de modest impreuna cu mama si doi verisori. Cand nu era la scoala, avea grija de casa, spala, calca, gatea iar noptile le petrecerea pe jos, pe o saltea, necesitatea de a avea un pat depasea cu mult bugetul familiei. Oricat de incredibil ar parea, asta e chiar povestea Cenusaresei varianta 2015!

In Israel a fost intrebata deseori daca nu vrea sa devina model sau sa joace baschet, dar Sofia nici macar nu credea ca e frumoasa. S-a inscris totusi la o agentie locala care i-a trimis pozele la Viva, o mica agentie de modele din Paris. A fost chemata aici la interviu, dar a fost refuzata pana la urma din cauza varstei. Asa a ajuns ea sa se plimbe pe strazile din Paris si sa intre in boutique-ul Dior, unde fix in acel moment se afla si Raf Simons.

Acum, Sofia Mechetner nu este doar una dintre cele mai tinere modele din lume, dar este si prima israelianca care a defilat in deschiderea unui show Dior Haute Couture. Intrebata ce vrea sa faca cu banii castigati din prezentarile de moda, a raspuns ca-si doreste o noua casa pentru familia ei, in care spera ca va avea propria ei camera.

Povestea Cenusaresei moderne poate sa inspire si sa motiveze multe tinere din intreaga lume. Este esential insa sa traim cu convingerea ca atunci cand o usa se inchide, o alta se deschide!

Foto: Sofia Mechetnet in show-ul Dior Haute Couture 2015 / Guliver.

Afla mai multe despre Directorul de creatie Dior, designerul belgian Raf Simons!