Pages: 1 2

Elementele care fac diferenta

Pasiunea pentru moda a unora dintre noi merge firesc mana-n mana cu pasiunea pentru fotografie. Daca te-ai gandit sa-ti faci un blog cu poze fashion, atunci afla cateva sfaturi de la profesionistul Tommy Ton pentru a realiza fotografia de street style perfecta.

Pentru a realiza o fotografie de street style reusita ai nevoie de multa pasiune

Daca nu ai auzit pana acum de  Tommy Ton, cu siguranta ai auzit de blogul sau. Fotograful canadian este cel care se afla in spatele blogului de fashion Jak & Jil (jakandjil.com), iar in prezent, realizeaza rubricile de street style pentru style.com si GQ.com. Desi nu a urmat cursuri profesionale de fotografie, a ales de la o varsta frageda sa-si urmeze pasiunea pentru fotografie si moda, a facut tot ce a tinut de el pentru a reusi intr-un domeniu plin de creativitate. La propunerea brandului Canon, el a acceptat sa dezvaluie cateva dintre secretele unui hobby transformat intr-o meserie.

Elemente care fac diferenta in fotografia de street style

1. Lumina – este unul dintre cele mai importante elemente in realizarea unei fotografii reusite. Umbrele fac ca subiectul fotografiei sa fie mai captivant si mai dramatic. Pentru a obtine un aspect perfect al culorilor luminoase, incearca sa profiti cat mai mult de lumina naturala. Nu te teme daca in cadru iti apar mai multe culori aprinse, fie ca acestea sunt situate in prim plan sau in plan indepartat, acest aspect ar putea oferi un plus fotografiei. Pentru a adauga un efect imaginii, profita de lumina unor suprafete lucioase (obiectele din imprejurimi care pot rasfrange razele luminii pe subiectul tau), datorata reflexiei luminii.
Acestea pot avea diverse culori care pot pune in evidenta o tinuta alba spre exemplu.

2. Fundal – Un fundal colorat te poate ajuta sa evidentiezi subiectul, dar in acelasi timp, ales nepotrivit, poate sa-ti incarce imaginea si sa nu obtii rezultatul dorit. Spre exemplu, un fundal in care predomina rosul poate scoate in evidenta o tinuta in nuante de albastru, negru sau alb. In fotografia de street style, in general subiectul se afla in miscare, iar fundalul este unul static. Atunci cand situatia iti permite, incearca sa inversezi rolurile. Profita de optiunea capturare continua a aparatului tau pentru a surprinde subiectul pe un fundal dinamic, cum ar fi traficul automobilelor pe strada.

Daca persoana pe care vrei s-o surprinzi in fotografie poarta culori puternice si vibrante, este indicat sa alegi un fundal neutru, pentru ca detaliile pieselor vestimentare sa fie scoase in evidenta. Trebuie sa te asiguri ca fundalul nu distrage atentia de la subiectul fotografiei si ca din contra, il pune in valoare. Un obiectiv cu f/5.6 este perfect pentru a izola prin focus ceea ce vrei sa evidentiezi (un detaliu sau un accesoriu) fata de fundal, care va fi out of focus (imagine neclara).

3. Scenariu – Incearca sa surpinzi perechi ale caror tinute se completeaza, astfel te joci cu imaginatia celor care iti privesc fotografia creand fel de fel de povesti care ar putea sta la baza imaginii.

4. Compozitie – Asigura-te ca ceea ce vrei sa surprinzi reprezinta o compozitie reusita. Trebuie sa ai jocuri de imprimeuri, culori, contrast, incearca sa realizezi o compoztie: accesoriu – imprimeuri sau texturi – culoare.

Pages: 1 2