romanian design week 2015

Romanian Design Week 2015 este gata pregatit! Iata de ce nu trebuie sa ratezi evenimentul lunii mai: expozitia centrala va prezenta peste 130 de designeri si 150 de lucrari! Industriile creative te asteapta in Bucuresti, intre 15-24 mai!

Harta Romanian Design Week 2015 este intregita si de spatiile de divertisment – cafenele, boutique-uri, restaurante, galerii – toate avand ca numitor comun pasiunea pentru design.

Romanian Design Week se desfasoara la Hanul Gabroveni in Bucuresti, intre 15-24 mai

Romanian Design Week este o sarbatoare a designului autohton. Printre obiectivele evenimentului din acest an se numara: promovarea designului, interactiunea dintre specialistii din diverse ramuri ale designului, apropierea publicului larg de domeniile creative, dar si generarea contextului necesar dezvoltarii acestor discipline in Romania.

Acest proiect anual este initiat de The Insitute inca din 2013 cu scopul de a promova designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural.

In premiera pentru agenda evenimentului evenimentului: Olanda este prima tara invitata la RDW, cu sprijinul Ambasadei Olandei la Bucuresti. Intentia este aceea de a promova designul olandez, de a impartasi cunostinte si experiente, creand cadrul perfect pentru eventuale colaborari intre designerii olandezi si companiile si designerii din Romania.

Moda la Romanian Design Week 2015

Proiectele care vor fi expuse sunt din mai multe domenii creative de interes: arhitectura, graphic design, lifestyle, design de produs si moda. Noi ne vom opri la partea de fashion, curatoriata de Domnica Margescu, director de moda Elle si de Maurice Munteanu, editor de moda Elle.

Un punct important in programul Romanian Design Week 2015 este evenimentul Meet the designers. Totii designerii vor fi prezenti in Expozitia centrala de la Hanul Gabroveni, sambata, 23 mai, intre orele 11.00-13.00.

Un moment perfect sa-i cunosti personal si sa afli mai multe despre proiectele celor 12 designeri romani de moda: Carmen Secareanu, Ioana Ciolacu, Adelina Ivan, Ana Alexe, Irina Marinescu, Lucian Rusu, Murmur (Andreea Badala), Olaf Gyarfas, Smaranda Almasan, ZARUG, Andra Andreescu, Andreea Tincu.

Detalii despre editia de anul trecut Romanian Design Week gasiti aici.