colectie haute couture

Luxul revine in moda! Hedi Slimane, directorul de creatie Saint Laurent, ne dezvaluie primele piese din noua colectie haute couture a celebrei case franceze care a absentat in ultimii 13 ani de la Couture Fashion Week din Paris

Ultima prezentare couture a casei a avut loc in 2002, cand pe catwalk au pasit alaturi de maestrul Yves Saint Laurent celebritati si supermodele precum Catherine Deneuve, Carla Bruni, Naomi Campbell, Laetitia Casta si Jerry Hall.

colectie haute couture
Jerry Hall in prezentarea YSL haute couture, 2002

Chiar daca acum se numeste Saint Laurent, indragita casa franceza va scoate noua colectie haute couture sub eticheta YSL. Dar inca nu se stie sigur daca piesele se vor dezvalui conform programului oficial din timpul Couture Fashion Week sau, cel mai probabil, creatiile vor fi facute la comanda pentru celebritati si clientii speciali – superstaruri din muzica si cinematografie. Ce este 100% confirmat la aceasta ora e faptul ca piesele se adreseaza atat femeilor, cat si barbatilor. Iar asta e o noutate, toate colectiile couture semnate Yves Saint Laurent erau special destinate publicului feminin.

Primele imagini din noua colectie haute couture YSL

Campania a fost fotografiata in Hotel de Senecterre din Paris, o cladire restaurata din secolul XVII, sediul actual al atelierului de creatie Saint Laurent.  Eticheta liniei Yves Saint Laurent privee e realizata din satin de matase de culoarea fildesului si fiecare dintre ele este numerotata bucata cu bucata. Atelierul tine evidenta stricta a tuturor creatiilor haute couture intr-o carte de aur cu monograma casei.

SAINT_LAURENT_UNIVERSITE_08 SAINT_LAURENT_UNIVERSITE_04
SAINT_LAURENT_UNIVERSITE_11 SAINT_LAURENT_UNIVERSITE_20 SAINT_LAURENT_UNIVERSITE_15 SAINT_LAURENT_UNIVERSITE_02

Foto: Saint Laurent.