Moda sofisticata cu influente rock ‘n’ roll

Fotografiile de street style surprind, pe langa fashioniste anonime si editori de moda de la cele mai populare publicatii. Printre preferatele mele se afla Emmanuelle Alt, redactor-sef Vogue Paris, al carei stil poate fi folosit ca un reper pentru iubitoarele modei aflate la inceput de drum.  

Succesoarea celebrei Carine Roitfeld, Emmanuelle Alt demonstreaza cu fiecare aparitie a sa ca nu este nevoie sa ai un dressing impresionant pentru a te face remarcata. Stilul sau este unul androgin, cu influente sofisticate de rock ‘n’ roll, Emmanuelle Alt detansandu-se de ceilalti editori de moda prin naturalete si simplitate.

Street style cu Emmanuelle Alt si 4 lectii de stil:

1. Reutilizeaza hainele si accesoriile. Este unul dintre putinii editori de moda care poarta aceeasi piesa in diverse ocazii, in combinatii diferite. Fotografii de street style au surprins-o pe Emmanuelle Alt in cadrul Saptamanilor Modei purtand de mai multe ori aceeasi pereche de sandale sau aceeasi curea.

2. Piese-semnatura. Cand te gandesti la stilul lui Emmanuelle Alt iti vin imediat in minte pantalonii skinny, camasile barbatesti si blazerele cu umerii definiti. La evenimente cu dresscode black-tie ea mixeaza adeseori un sacou de tip tuxedo cu pantaloni din matase.

3. Accesorii in numar limitat. Atitudinea sa increzatoare si feminitatea sunt cele mai bune accesorii pentru tinutele pe care le adopta. Emmanuelle poarta rareori bijuterii, iar atunci cand o face alege fie modele discrete, fie se rezuma la o singura piesa statement.

4. Piese semnate de branduri renumite si nu numai. Majoritatea hainelor sale sunt semnate Isabel Marant si Balmain, dar a fost vazuta adesea purtand cu aceeasi dezinvoltura jeansi skinny Topshop. Avantajul tinutelor purtate de ea este ca pot fi reproduse cu usurinta folosind piese accesibile din magazine precum Zara, Mango, New Look sau Asos.

Daca-ti plac fotografiile de street style, iti recomand sa te inspiri din cele mai hot aparitii din cadrul Saptamanii Modei de la Paris, New York, Milano si Londra.

Foto: Guliver