Un mix eclectic intre stilul milanez si cel newyorkez

Fotografii de street style nu rateaza nicio ocazie pentru a imortaliza outfiturile sic cu care ne-a obisnuit Giovanna Battaglia. Semnatura ei inconfundabila: combinatia indrazneata de nuante dificile, texturi diferite, piese clasice si itemuri ultramoderne. Pe noi ne-a cucerit!

La 28 de ani, Giovanna a facut tranzitia de la jobul de model la postul de fashion editor. A lucrat pentru L’Uomo Vogue, a fost asistenta Francai Sozzani si a Annei dello Russo, iar in prezent este editor de moda la prestigioasa W Magazine.

Street style inspiration: actrite iconice din trecut sunt muzele Giovannei

Daca pana acum nu ati avut ocazia sa-i admirati editorialele, suntem sigure ca n-ati ratat aparitiile ei de la Saptamanile Modei. Tinutele sale sunt nelipsite din paginile unor bloguri celebre de stil personal precum The Sartorialist si Jak&Jil.

Giovanna Battaglia isi gaseste inspiratia in outfturile unor actrite iconice precum Audrey Hepburn sau Monica Vitti. La fel ca si personajul ei preferat din Sex and the City, Carrie Bradshaw, are o pasiune aproape bolnavicioasa pentru pantofi. Iubeste deopotriva modelele clasice, nemuritoare si incaltamintea fantezista, in editie limitata.

Desi s-a nascut si a locuit in Milano o buna parte din viata, orasul care i-a dat mai mult curaj in alegerile sale este New York-ul. Tinutele ei surprinse de fotografii de street style au de fiecare data o doza de glamour specifica stilului italienesc si accesorizari curajoase tipice metropolei americane.

Foto: Guliver