Colectia Trust Yourself toamna-iarna 2013

Mult asteptatele show-uri pentru toamna-iarna 2013, reunite sub umbrela Romanian Designers (Adelina Ivan, Stehan Pelger si Andra Clitan) au avut loc ieri, in prima zi a festivalului Berlin Fashion Week.  Prima colectie pe care v-o prezentam este Trust Yourself, semnata Adelina Ivan. 

Evenimentul din capitala Germaniei, pe langa faptul ca deschide seria Saptamanilor Modei ce vor urma in februarie la Londra, Milano, Paris si New York, si-a castigat un renume pe harta modei internationale datorita faptului ca reuseste sa-i adune in cortul amplasat in fata Portii Brandenburg pe unii dintre cei mai nonconformisti designeri internationali.

Adelina Ivan a deschis show-ul Romanian Designers pentru toamna-iarna 2013 de la Berlin Fashion Weeek

Adelina Ivan a inregistrat un mare succes inca de la prima ei participare pe scena Berlin Fashion Week de anul trecut. Lucru confirmat si proaspata aparitie a unei fotografii din prezentarea colectiei de primavara-vara 2013 in Vogue Italia, editia de ianuarie 2013, alaturi de designeri renumiti care dau tendintele in moda. Va reamintesc ca piesele semnate Adelina Ivan pentru sezonul cald al anulu in curs are la baza geometria formei, mai exact reinterpretarea subtila a unor elemente geometrice – romburi, triunghiuri, dungi sau buline –  in creatii moderne, de o simplitate rafinata. Dar iata cu ce vine nou pentru iarna 2013-2014.

Colectia Trust Yourself propune o cromatica minimalista in alb, negru si gri, sustinuta de linii simple arhitecturale mixate cu detalii voluminoase sau imprimeuri unice

Colectia realizata de Adelina Ivan pentru Berlin Fashion Week toamna-iarna 2013 spune o poveste despre frumusete si armonie, despre vesminte care ne dau unicitate, pastrand in acelasi timp cele doua elemente de baza preferate de catre designer: simplitatea si naturaletea. In cazul Adelinei, inspiratia vine, ca de obicei, din arta clasica sau contemporana, din lucrurile care-i plac sau nu, din diferite emotii pastrate in memorie de-a lungul timpului.

De data aceasta, chiar si numele colectiei, Trust Yourself, vorbeste despre universul interior al designerului. Insa, dupa cum spune chiar Adelina, acest tip de mesaj motivational foarte la moda in ultima vreme, pe masura ce il folosim mai des incepe sa-si piarda din insemnatate. Este si o forma de auto-ironie pe care o regasim reprezentata in colectia de toamna-iarna 2013 prin modelul supradimensionat al caciulilor si imprimeurile cu Maneki Neko, pisica totem aducatoare de noroc, un suvenir indragit si colectionat de japonezi de cateva sute de ani.

Piesele arhitecturale ale colectiei Trust Yourself sunt scoase in evidenta de combinatia inedita dintre materialele naturale si cele high-tech. Adelina Ivan ne propune siluete contemporane si piese moderne: salopetele, rochia purtata peste pantaloni, jachetele cu gulere supradimensionate sau matourile ample. Jocul suprapunerilor de forme si texturi inovatoare intr-o cromatica minimalista ne sugereaza o noua estetica a feminitatii contemporane, pe care o putem adapta universului propriu si personalitatii fiecareia dintre noi.

Incaltamintea din prezentarea Adelina Ivan toamna-iarna 2013 este semnata de Mihaela Glavan iar stylingul este realizat de Marian Palie.

Nu rata articolele urmatoare din seria Romanian Designers la BFW, dedicate colectiilor de toamna 2013 semnate Stephan Pelger si Andra Clitan, precum si show-ul Irina Schrotter realizat impreuna cu designerul Lucian Broscatean.

Text: Miruna Micsan, Foto: Guliver, berlin.mbfashionweek.com