Cand tocmai ai luat salariul si vezi ceva scump si irezistibil tentatia e mare. Nu trebuie sa-ti refuzi de fiecare data micile (in cazul asta marile) placeri insa daca-ti vei destabiliza bugetul pe luna respectiva macar sa o faci cu cap. Iata cateva intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte de a scoate cardul!

cum iti cumperi ceva scump

Intrebari la care sa raspunzi inainte sa-ti iei ceva scump

O sa fie la fel de actual si peste cativa ani? – Cum trendurile se schimba in fiecare sezon, e esential sa-ti investesti banii intr-o piesa atemporala, care nu va arata demodata peste cativa ani sau (si mai rau) la toamna. Daca e genul de piesa vestimentara pe care o vei putea lasa mostenire si fiicei tale sau surorii mai mici, atunci e clar ca merita efortul financiar.

Mi-l pot permite cu adevarat? – E o intrebare dura, dar trebuie sa ti-o pui. Da, daca ai suficienti bani sa-ti cumperi respectivul item in momentul asta fara sa faci foamea sau daca poti economisi niste bani lunar fara sa simti. Nu te sfatuim sa-i urmezi modelul lui Carrie Bradshaw si sa cumperi pantofi superscumpi folosind banii de chirie. Oricat de frumosi si de versatili ar fi, trebuie sa-ti amintesti mereu ca exista anumite prioritati.

Il vreau doar pentru ca-l are altcineva? – Tocmai l-a postat pe Instagram bloggerul tau preferat? Sau l-ai observat pe covorul rosu la vedeta pe care o admiri? Inainte de a face o obsesie pentru el gandeste-te daca s-ar integra la fel de bine si-n garderoba ta. Poate e doar un moft care nu merita cheltuiala.

Foto: Thinkstock