oxidarea bijuteriilor femeie

De multe ori preferam accesorii de efect, realizate din materiale comune, in favoarea celor discrete si pretioase. Tinzi insa sa crezi ca oxidarea bijuteriilor metalice e o chestiune inevitabila? Te contrazicem!

Accesoriile bling-bling metalice au un loc special in caseta noastra de bijuterii. E un lucru stiut: de fiecare data cand folosim mici accente de stil obtinem mari victorii fashion! Dar nu trebuie sa uitam de un inamic extrem de periculos: oxidarea bijuteriilor!

In ciuda pretului mic, unele bijuterii sunt de maxim efect! Accesoriile metalice, aurii sau argintii, pe care nu ne putem abtine sa le cumparam la fiecare inceput de sezon chiar reusesc sa ne scoata din orice impas vestimentar. Exista insa o problema pe care niciuna dintre noi nu a putut sa o evite la un moment dat. Dar orice problema are si o solutie salvatoare! Afla ce trebuie sa faci ca piesele tale preferate sa-si pastreze frumusetea cat mai mult timp si, in plus, sa eviti reactiile neplacute cu pielea sau alergiile.

Oxidarea bijuteriilor metalice poate fi evitata!

Vestea buna este aceasta: exista un mod foarte simplu de a combate oxidarea bijuteriilor si astfel, de a evita inverzirea pielii. Aplica un strat subtire de lac de unghii transparent pe partea care intra in contact direct cu pielea (partea interioara a colierelor, inelelor sau bratarilor de ceas, de exemplu). Asigura-te ca este complet uscat lacul inainte de a purta accesoriul dorit. Repeta procedura la cateva saptamani. Acest lucru creeaza o bariera fina intre piele si metal.

Metale precum argintul si cuprul se oxideaza cel mai repede

Oxidarea bijuteriilor- Cauze si de ce apare culoarea verde pe piele:

1. Motivul principal poate fi reactia chimica intre acidul din piele si metalul din care este realizata bijuteria ta preferata;

2. Recunoaste ca la aceasta cauza nu te-ai gandit pana acum: reactia intre crema de maini sau body lotion si bijuterie;

3. Purtarea bijuteriilor din materiale comune vara, cand este foarte cald si pielea inevitabil transpira.

Toate aceste probleme pot cauza dermatita de contact. Expertii au insa cateva sfaturi bine documentate si solutii salvatoare pentru a evita dermatita provocata de bijuterii!

Foto: Guliver.