Lista de dorinte a fashionistelor

Unele piese vestimentare nu au un simplu rol functional si/sau decorativ. Ele isi pierd notiunea de simple obiecte vestimentare din momentul in care le asociezi cu amintiri placute sau cu oameni dragi. Traditionalele pulovere de Craciun se incadreaza de minune in aceasta categorie, iar designeri celebri au creat modele cu adevarat speciale.

Probabil nu vei putea uita niciodata vechile pulovere cu capete de ren sau fulgi de zapada tricotate in copilarie de bunica. Motivele iernii au ramas acelasi, insa am descoperit de curind modul ingenios in care au fost preluate si interpretate de designeri celebri. Traditionalele pulovere de Craciun sunt mai fashion ca oricand si, chiar daca unele au preturi prea mari pentru a ajunge in garderoba noastra, pot fi o sursa excelenta de inspiratie.

Spiritul Sarbatorilor a invadat teritoriul modei iar cele mai ispititoare piese sunt simpaticele pulovere de Craciun

Lista de dorinte a fashionistelor

Marturisesc ca am fost vrajita de creatiile unor designeri celebri care au transformat puloverul traditional intr-un item cool, cu imprimeuri inedite. Unele dintr ele sunt de-a dreptul pretioase, din texturi luxoase precum casmirul si innobilate cu detalii minutioase.

Cu ocazia Sarbatorilor, designerii au dat frau liber imaginatiei si s-au jucat cu simbolurile Craciunului. Alberta Ferretti si Phillip Lim si-au gasit inspiratia in motivul fulgului de nea, in timp ce Stella McCartney, Michelle Mason si cei de la Moschino au reinterpretat celebrul pulover cu cap de ren intr-o maniera personala, dar in acelasi timp extrem de sic.

Dintre puloverele festive propuse de designeri, preferatul meu este cel care poarta semnatura lui Phillip Lim. Cred ca este alegerea perfecta pentru aceasta perioada, deoarece poate fi purtat intr-un cadru familial, intr-o tinuta casual cu o pereche de blugi sau de ce nu, combinat cu o fusta din piele si o pereche de stilettos la o iesire cu fetele. Designerii m-au convins cu  mai sic pulovere de Craciun ca micile copilarii sunt permise la orice varsta atat timp cat le alegi pe cele care se potrivesc cu stilul tau.

Aceste pulovere de Craciun pot fi comandate in Romania de pe site-ul net-a-porter.com.

Foto: net-a-porter.com