garderoba ideala

Nu trebuie sa astepti primvara pentru a face curatenie in dulap. Daca iti doresti o garderoba ideala poti incepe chiar acum selectia. Este esential sa ramai pentru inceput strict cu piesele de care ai nevoie, iar apoi poti adauga incet, incet alte lucruri pe care ti le doresti. Afla ce trebuie sa faci!

Ai putea fi tentata sa crezi ca o garderoba ideala este una care se intinde in mai multe camere dintre care una este destinata in exclusivitate pantofilor, una rochiilor, iar alta gentilor. Te asigur ca aceste vise opulente, odata devenite realitate, le dau batai de cap pana si celor mai titrate fashioniste. Deci cum arata o garderoba ideala si practica in care incap toate piesele de care ai nevoie?

garderoba ideala
Hanorac Zara, 89 lei, zara.com.

Majoritatea stilistilor spun ca 37 este numarul de piese de care are nevoie oricine intr-o garderoba. Cifra este una relativa, dar nu departe de adevar. Personal cred ca o garderoba in forma ei de baza trebuie sa fie formata in intregime din piese versatile, piesele de sezon si accesorii pe care le poti schimba periodic.

Fii selectiva atunci cand iti compui garderoba ideala!

1. Cum incepi

Simplu. Scoti tot ce ai in dulap pe pat, pe canapea sau direct pe podeaua din living daca este nevoie. Ca sa fii sigura ca nu esti tentata sa trisezi incearca sa scoti hainele in calupuri cat mai mari cu putinta. Apoi incepe sa triezi totul in subcategorii. Iti vei da seama ce anume poti dona, ce anume trebuie sa arunci si ce se intoarce inapoi pe umeras. Imagineaza-ti ca vezi acele piese pentru prima data pe raftul unui magazin si intreaba-te daca le-ai cumpara. Daca raspunsul este “Nu!” stii ce trebuie sa faci.

garderoba ideala
Jacheta Asos, 80 euro, asos.com.

2. Ce piese trebuie sa pastrezi

In principal, trebuie sa ramai cu o selectie de topuri, pantaloni, fuste, jachete sau paltoane si pantofi. Pastreaza accesoriile, gentile, piesele pe care le porti cand faci sport, costumele de baie si pijamalele intr-un loc separat. Ideal ar fi sa le gasesti locuri de depozitare in afara garderobei avand in vedere ca acestea sunt piesele pe care le schimbi cel mai des.

garderoba ideala
Palton Zara, 649 lei, zara.com.

3. Cat de multe trebuie sa fie final

Dupa cum spuneam, unii stilsti vorbesc de 37 de piese pentru o garderoba ideala de tip capsula. Asta ar insemna noua perechi de pantofi, noua pantaloni, 15 topuri, doua fuste si doua jachete. Cred ca acesta cifra depinde foarte mult de silueta si stilul personal. De exemplu, poti avea in garderoba un numar de 15 topuri, dar este dificil sa iti gasesti pantaloni care sa iti placa si sa ti se potriveasca, deci in final vor fi mai putin de noua perechi. In acest caz poti avea, de exemplu, mai multe fuste. Care este, deci, cifra ideala? O garderoba aerisita nu trebuie, intr-adevar sa depaseaca 40 de piese. Iti recomand sa incluzi in randul acestora cel putin trei perechi de blugi, macar cinci tricouri diferite, o jacheta de motociclist si cel putin patru perechi de pantofi cu talpa joasa.

garderoba ideala
Tricou Mango, 49 lei, mango.com.

Daca iti doresti sa scapi de stresul sesiunilor de cumparaturi traditionale apuca-te de shopping online. Afla cum il poti face cat mai eficient fara sa fii nevoita sa returnezi tot ce ai comandat.

Foto: zara.com, asos.com, mango.com.