haine originale poseta

Industria fashion se confrunta cu problema produselor de firma contrafacute inca din 1947, de cand Christian Dior si-a lansat prima colectie. Nici in prezent acest proces nu poate fi controlat legal, motiv pentru care o multime de accesorii si haine originale sunt copiate si vandute online sau chiar in magazinele din marile centre comerciale. Trebuie sa stii cum faci diferenta.

Stiai ca primele haine originale care au fost copiate sunt din colectia lansata de Christian Dior in 1947? Apoi au urmat creatiile semnate Chanel, iar ’90 a fost un adevarat boom in replicarea produselor Gucci si Louis Vuitton, in special datorita modei care promova logo-urile la vedere.

Diferenta dintre copiile de atunci si cele de acum: in anii ’50, odata cu dezvoltarea industriei fashion si cererea mare de pe piata, o multime de magazine multibrand (celebrele Department Stores) au inceput sa produca copii sub licenta. Asta inseamna ca anumite case de moda si ateliere faimoase din Paris acordau marilor retaileri dreptul sa produca in masa replici dupa creatiile lor iconice.

Acum, acest demers nu mai poate fi tinut sub control. Iar ideea de a plati o licenta pentru a replica legal cele mai bine vandute accesorii si haine originale de firma poate parea chiar amuzanta pentru cei care produc si comercializeaza fake-uri.

Chiar daca tentatia e foarte mare, invata sa spui NU copiilor! Alege haine originale!

Printre copiile celebre se numara jacheta Chanel, Birkin Bag Hermes, Cartier Love Bracelett, monograma LV, imprimeul baroc cu Medusa Versace, pantofii Louboutin si rochia bodycon creata de Herve Leger.

Copiile nu vor fi niciodata la moda, insa piesele cu logo-uri celebre reinterpretate istet si funny au avut un nebanuit succes de street style in sezoanele trecute. Nu la acestea – care de altfel le-au adus brandurilor de lux o expunere incredibila si au crescut considerabil numarul fanilor lor – ne referim cand vorbim de fake-uri.

Cum recunosti niste haine originale si cum sa te feresti de fake-uri:

1. Cumpara intotdeauna direct din magazinele brandului respectiv;

2. O alternativa 100% sigura e sa faci shopping in marile department stores, precum Barney’s New York, Galeriile Lafayette Paris, Harrod’s sau online, la multibrandurile ca au in selectie haine originale (net-a-porter.com, luisaviaroma.com, farfetch.com, theoutnet.com);

3. Niste accesorii si haine originale au certificat de autenticitate sau etichete speciale;

4. Verifica materialele, finizajele si cusaturile – acestea trebuie sa fie impecabile;

5. Preturile mici pentru asa-zise haine originale sunt un semnal de alarma! In afara de cazurile in care gasesti intr-o consignatie sau un magazin vintage (Didier Ludot din Paris, de exemplu) piese din colectiile vechi ale brandurilor de lux. Dar si aici trebuie sa verifici foarte bine sursa. Trebuie sa stii ca un produs original din sezonul in curs nu are cum sa fie la mai putin de jumatate de pret, oriunde l-ai gasi.