Povestea colectiei ATU primavara-vara 2013

Piesele simple, cu arhitectura minimala si croiala impecabila, cu ajutorul carora se pot construi cu usurinta tinute sofisticate pentru orice ocazie, vor ramane mereu intre preferintele femeilor active moderne. In colectia dedicata verii 2013, brandul romanesc ATU ne dezvaluie povestea feminitatii contemporane in tuse de crem si rosu provocator.

Colectia ATU ROT/CREMM primavara-vara 2013 foloseste tiparele simple, cu arhitectura minimala, ale pieselor iconice din garderoba feminina, precum fusta creion, rochia clos, camasa din matase si pantalonii tigareta, in interpretari extrem de creative si actuale.

Piesele din colectia ATU primavara-vara 2013 au o linie unitara si pot fi combinate intre ele in tinute sofisticate ideale oricarui moment al zilei.

Stilul anilor ’60 -’70 este regandit cu ajutorul insertiilor si geometriilor in nuante de crem si rosu intens (bumbac si matase), dar si negru plus crem (matase si dantela), detalii realizate din brocart imprimat, rips de matase, alaturi de materiale extrem de subtile precum tul sau matase.

Ideea de a realiza obiecte vestimentare utile, naturale, purtabile, care urmeaza tendintele actuale si pun in valoare feminitatea pura a fost valorificata impecabil si in prima colectie a  brandului romanesc ATU primavara-vara 2012. De asemenea, Emilian Ciobanu, cel care se ocupa de partea de creatie a brandului ATU, ne dezvaluie ca pentru urmatorul sezon se va pastra aceeasi directie de stil minimalista: ” Pentru toamna-iarna 2013/2014 ne-am gandit la siluete masculine decadente, la accesorii din lemn si la materiale naturale, precum matasea neagra opaca, sfasiata, stofa de lana cu textura moale in relief, intr-o gama cromatica de rosu, albastru si verde.”

Emilian Ciobanu a absolvit de curand UNARTE, cu master in Strategii de Moda si Costum si realizeaza rubrici de moda in mai multe publicatii si platforme de profil, dintre care www.doitreisi.ro, All Hollow, Radio Romania Cultural. In prezent pregateste o platforma personala in care creatiile sale diverse (video, colaj, fotografie, instalatii, piese vestimentare) se vor regasi sub un singur nume: POSPAII.

Piesele din colectia ATU ROT/CREMM sunt dispinibile pe magazinul online www.atelier-atu.ro

Miruna Micsan; Foto: Ciprian Strugariu; Model: Maria Elena Decu; Makeup: Alexandra Craescu; Hairstyle: Andreea Dumitrescu.