Starurile prefera Christian Dior

Povestea starurilor de la Hollywood care au purtat creatii semnate Christian Dior este o adevarata sursa de inspiratie pentru istoria brandului dar si pentru albumul intitulat Stars in Dior, care v-a fi lansat in luna mai a acestui an. Casa Dior omagiaza prin acest volum femeile celebre care au abordat de-a lungul timpului un look de diva, purtand unele dintre piesele iconice ale marcii.

Divele Dior

Aparitiile memorabile ale unor vedete pe covorul rosu sau in filme sunt legate de perioada de aur a Hollywood-ului, cand frumusetea actritelor din acei ani si stilul lor vestimentar era considerat un adevarat cult.

Incepand din 1950, maestrul Christian Dior a creat pentru fiecare dintre starurile momentului un look de diva memorabil. In 1950 acesta a conceput o colectie speciala pentru Marlene Dietrich si in 1956 pentru Ava Gardner, actrita al carei look de diva a ramas punct de referinta in istoria senzualitatii si rafinamentului. Dintre divele acelei epoci si Lauren Bacall a purtat la Oscarurile din 1952 o tinuta Christian Dior, de o eleganta exemplara. Lunga lista a starurilor care au mizat pe un look de diva inspirat de stilul Dior continua seducator cu Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Grace Kelly sau Sophia Loren.

In prezent, reteta de succes pentru un look de diva seducator a fost respectata intocmai de catre actritele momentului. Natalie Portman, Charlize Theron si Marion Cotillard, ambasadoare ale brandului, au facut cu adevarat senzatie pe covorul rosu in rochii Dior Couture. Charlize Theron a purtat la Gala Oscar 2005 o rochie bleu pastel, creata de John Galliano pentru Dior iar Natalie Portman a ales pentru Premiile Oscar 2012 o creatie Christian Dior Vintage. Marion Cotillard si Mila Kunis pot fi admirate abordand un look de diva in ultimele campanii ale marcii, fotografiate de Peter Lindberg.

Designeri celebri la Dior

Fondata in 1946 la Paris de catre Christian Dior, celebra casa a colaborat de-a lungul timpului cu cei mai importanti creatori de moda ai lumii. Dupa Yves Saint Laurent si John Galliano, una dintre cele mai spectaculoase vesti din industrie in ultima vreme este alegerea lui Raf Simons, incepand din aprilie 2012, ca director de creatie al casei Dior. Figurand acum pe locul 3 in lista oficiala de oameni cheie ai brandului Dior – dupa Bernard Arnault (presedinte) si Sidney Toledano (CEO) – designerul de origine belgiana Raf Simons a primit la cei 44 de ani ai sai recunoasterea binemeritata. Designerul este apreciat si laudat de lumea modei pentru colectiile sale, atat pentru cele doua linii de vestimentatie masculina – Raf Simons si Raf by Raf Simons – precum si pentru creatiile pe care le semneaza pentru Jil Sander inca din 2005, de cand a ocupat postul de director de creatie. Cu toate ca este considerat de catre presa internationala unul dintre cei mai importanti inovatori din moda masculina actuala, Raf Simons va continua cu siguranta traditia casei Dior si va gandi creatii feminine pentru un look de diva contemporan.

Text: Miruna Micsan, Foto: Guliver.