Chanel si-a imbogatit portofoliul cu inca un produs

Excentricul director de creatie al casei de moda Chanel, Karl Lagerfeld, nu-si face niciodata aparitia in public fara o pereche de manusi din piele. Acestea au devenit o semnatura a stilului personal. Iar mai nou, compania care le produce a fost fost achizitionata de o subsidiara a casei Chanel.

Karl Lagerfeld ne-a obisnuit deja cu stilul sau original in definirea caruia manusile joaca un rol cheie. Designerul poarta doar manusi Causse, confectionate manual din piele. Asadar, ultima achizitie din imperiul Chanel nu e tocmai surprinzatoare: subsidiara casei, compania Paraffection, a achizitionat brandul Causse producatorul deja celebrelor accesorii.

Chanel si-a imbogatit portofoliul cu inca un produs.

Manusile lui Karl Lagerfeld au o istorie spectaculoasa

Firma Causse a fost fondata in 1892 de artizanul Paul Causse, iar familia sa conduce si astazi afacerea. Fabrica construita in inima orasului Millau (aflat in sudul Frantei in departamentul Aveyron) de arhitectul Jean-Michel Wilmotte este in continuare epicentrul in care se produc manual manusi de o calitate speciala. Causse livreaza anual peste 25000 de manusi, iar in fabrica au fost create de-a lungul timpului, pe langa accesoriile preferate ale lui Karl Lagerfeld, si manusi din piele pentru colectiile couture si ready -to-wear ale caselor ChanelLoewe si Louis Vuitton.

Chanel pune accentul pe asa-zisul “savoir faire” frantuzesc

Interesul pentru aceasta noua achizitie nu e intamplator. Compania Paraffection a fost infiintata in 1997 si are ca domeniu de activitate promovarea si protejarea tehnicilor de confectionare artizanala a pieselor de vestimentare si accesoriilor. Presedintele diviziei de moda al casei Chanel, Bruno Pavlovsky, a declarat ca prin aceasta recenta achizitie a brandului Causse, compania sustine excelenta in confectionarea manusilor in Franta. Pe langa Causse, subsidiara casei Chanel mai detine: firma de broderii Montex, Maison Lesage, cei care au confectionat “sprancenele” folosite la prezentarea colectiei de toamna-iarna 2012, Goossens, firma care a colaborat cu Coco Chanel la crearea de bijuterii inca din 1953, firmele Maison Michel producatoare de palarii, Massaro producatoare de pantofi, casa de blanuri Lemarié, specialistii in butoni de la Desrues si nu in cele din urma, Casa Guillet, care confectioneaza flori textile.

Daca esti o admiratoare a celebrei case Chanel, citeste sfaturile de moda ale creatoarei Coco Chanel!

Foto: Guliver