lectii de stil

Afla care sunt cele trei lectii de stil pe care trebuie sa le inveti odata cu trecerea timpului. Le poti recapitula sau chiar pune in aplicare inca de acum. Te vor ajuta sa devii o consumatoare de moda mai fericita si mai responsabila!

Ca stilist personal trebuie sa am grija ca de fiecare data clientele mele sa invete ceva util de la mine. Indiferent ca este vorba despre ce tocuri se potrivesc in cazul unei siluete minione sau ca nu se sufleca mainecile oricarui tip de sacou. Insa la sfarsitul zilei si eu invat una sau doua lectii de stil de la cele pe care ii consiliez in materie de shopping.

lectii de stil

De la clientele in jur de 40 de ani, indiferent de cat de trendy sau coerent e stilul lor personal, am invatat ca modul in care percepem moda se schimba radical cu trecerea timpului.

Cele mai importante lectii de stil le inveti odata cu trecerea timpului

1. Calitatea este pe primul loc.

Cu timpul, fiecare dintre noi invata ca mai multe investitii proaste, de sezon, nu te ajuta deloc. Ceea ce ti se pare in regula la o varsta, cum ar fi sa cheltuiesti un buget mare pe mai multe piese ieftine, mass market, ti se va parea, fara indoiala, inadmisibil dupa 30 de ani.

2. Moda inseamna tot mai mai mult ce ti se potriveste tie decat ce anume se poarta.

Acum ceva vreme o clienta imi spunea ca femeile de varsta ei arata impopotonate atunci se straduiesc mult prea tare sa tina pasul cu tendintele. I-am dat dreptate pentru ca, in fond, oricine, indiferent de varsta, arata impopotonat daca incearca sa copieze si nu sa adapteze o tendinta la stilul sau personal.

3. Eleganta sta in detalii si diversitate

Cred ca asta este una dintre acele lectii de stil care ar trebui invatate imediat ce iti cumperi prima pereche de blugi. Pe masura ce inaintezi in varsta s-ar putea sa preferi tot mai mult o paleta cromatica stricta. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie in continuare sa jonglezi cu detalii si elemente care iti vor scoate in evidenta personalitatea.

Perioada de tranzitie prin care trece industria fashion lasa in urma tot mai multe din vechile valori. Afla ce reguli de stil poti incalca cu gratie acum!

Foto: Guliver.