louis vuitton ss 2016

Prezentarea Louis Vuitton ss 2016 a schimbat definitv imaginea casei. Afla ce anume l-a inspirat pe Nicolas Ghesquiere si de ce iese in evidenta atat de mult cea mai noua colectie a sa.

Primul show Louis Vuitton care mi-a ramas intiparit irevocabil in minte onora, cum nu se poate mai bine, traditia bagajelor de calatorie. Este vorba despre show-ul toamna-iarna 2012 in care un tren tras de o locomotiva cu aburi a intrat pe podium. Din vagoanele trenului au coborat, rand pe rand, modelele imbracate in spiritul inceputului de secol XX. Hamalii care le carau bagajele purtau uniforme feroviare clasice mergand, conform protocolului, la un pas in spatele celei pe care o insoteau.

louis-vuitton

M-am indragostit de prezentarea aceea gandindu-ma, in acelasi timp, ca moda nu isi gasestie puterile sa evolueze si sa priveasca in prezent, cu atat mai putin in viitor. Trei ani mai tarziu, dupa numirea lui Nicolas Ghesquiere in fruntea casei Louis Vuitton ma indragostesc din nou. De data aceasta de o colectie inspirata din prezent si care, onorand in continuare traditia casei, calatoreste spre viitor. Iata ce trebuie sa stii:

Prezentarea Louis Vuitton SS 2016 e inspirata din curentul cyberpunk

Amestecul cultural si digital propus de Nicolas Ghesquiere a fost inspirat din curentul cyberpunk. In scenografia show-ului s-au intalnit proiectii cu reactoare de rachete NASA, elemente din desenele animate manga si referinte ce trimit la jocul Minecraft.

louis vuitton

Nicolas Ghesquiere semneaza a saptea colectie pentru Louis Vuitton.

Dupa ce a fost numit director de creatie Louis Vuitton pe 4 noiembrie 2013, in locul lui Marc Jacobs, Ghesquiere si-a pus amprenta asupra fiecarei colectii schimband aproape in intregime imaginea construita de predecesorul sau. Pentru ultima sa prezentare designerul a combinat universul digital cu traditia prestigioasei case de lux.

louis vuitton
Nicolas Ghesquiere

Castingul: un ingredient esential in reteta de succes a prezentarii

Modelele au fost alese personal de catre Nicolas Ghesquiere cu putin timp inaintea prezentarii si a inclus unele dintre cele mai noi si populare nume din modeling, ca Fernanda Ly si Alexandra Elizabeth Ljadov.

louis vuitton
Fernanda Ly

Daca vrei sa stii ce alte prezentari au fost cap de afis in cea mai agitata luna din calendarul modei citeste despre prezentarea Givenchy si despre show-ul Chanel primavara-vara 2016.

 Foto: Louis Vuitton.