moda strazii in 2016

Moda strazii este unul dintre cele mai controversate fenomene din industrie. Si pentru ca totul are un punct de plecare, un apogeu si un sfarsit, este timpul sa ne intrebam daca cel din urma nu isi face simtita prezenta. Mai este originala moda strazii in 2016?

Moda strazii a fost explozia de inovatie a ultimului deceniu in industria modei, nu incape indoiala. Democratizarea informatiei, demascarea criticii nefondate si demonstrarea pe viu ca oricine poate deveni  IT girl incepand cu un simplu blog de moda, toate acestea la un loc au scuturat fundatiile industriei. Cel putin pentru o vreme. Pe masura ce lucram la ultimul material de tendinte in 2016 am inceput sa constat ca, in ceea ce priveste moda strazii, gasesc tot mai multe tinute luate direct de pe podiumuri.

moda strazii in 2016

Intrebarea vine firesc: mai e originala sau nu moda strazii in 2016? O discutie recenta cu un prieten, fotograf de street style, mi-a oferit cateva raspunsuri. Pe restul le-am gasit chiar in subiectele pe care le abordez aici.

3 motive pentru care moda strazii in 2016 nu mai este originala:

1. Brandurile dau tonul!

Cand spun ca moda strazii in 2016 este adevaratul show de moda, nu exagerez. In timp ce tot mai multi bloggeri, celebritati si editori isi fac aparitia in tinute luate direct de pe podium fenomenul de street style isi pierde exact calitatea care l-a consacrat: diversitatea.

moda strazii in 2016

2. Nimic nu mai este nisat sau “ciudat”.

Atunci cand fotografiile cu tineri imbracati avangardist fac inconjorul lumii pe internet, tinutele isi pierd aproape instantaneu elementul savuros al ciudateniei. Acel element care i-a facut extrem de interesanti la inceput devine acum o parte din moda pentru mase.

moda strazii in 2016

3. Savoarea fenomenului s-a pierdut odata cu celebritatile pe care le-a generat.

Ceea ce la inceput era o paleta diversa de oameni necunoscuti care iubeau moda si isi etalau abilitatile de styling este acum un covor rosu pentru divele de street style. Moda strazii este cel mai controversat paradox din industrie. Fenomenul s-a nascut promovand persoane bine imbracate care nu atrag lumina reflectoarelor prin multitudinea de branduri ce le acopera corpurile. Dar scopul pionierilor de street style a fost sa obtina exact imaginea si statutul celebritatilor.

moda strazii in 2016

Nici macar unul dintre punctele de mai sus nu trebuie sa te descurajeze in ceea ce priveste moda strazii in 2016. Daca iti doresti sa afli cum sa atragi atentia fotografilor de street style, urmareste ghidul nostru pas cu pas!

Foto: Guliver.