ochelari de soare dupa forma fetei ghid

Daca nu stiai de ce anumite modele care-ti plac nu te avantajeaza foarte bine in final si ca exista o adevarata stiinta in spatele alegerii unei perechi perfecte de ochelari de soare dupa forma fetei, atunci trebuie neaparat sa citesti acest articol! 

Ne dorim ochelari care sa ne complimenteze look-ul. Asa ca, in general, atunci cand alegem ochelari de soare dupa forma fetei, ideea pe care trebuie sa mergem e aceasta: trebuie sa alegem ochelari de soare cu o forma total diferita de cea a fetei.

Ochelari de soare dupa forma fetei – Un mic exemplu: cele cu fata in forma de inima vor alege modelul cat eye iar cele cu fata rotunda vor alege ochelari dreptunghiulari. In continuare vei descoperi cele mai simpatice desene care iti vor elucida misterul intr-o secunda!

Nu e o misiune imposibila sa alegi ochelari de soare dupa forma fetei!

1. Forma fetei: inima/ochelarii potriviti: cat eye

ochelari de soare dupa forma fetei fata inima
Cum sa alegi ochelari de soare dupa forma fetei

Cele care au fata in forma de inima sunt norocoase! Le stau bine diverse modele dar noi ii recomandam pe cei alungiti usor spre margini, ochelarii de soare cat eye. Partea mai ridicata a ramei accentueaza trasaturile fetei si echilibreaza barbia mai ingusta.

ochelari de soare dupa forma fetei cat eye hm
Ochelari de soare dupa forma fetei: H&M, 89.90 lei

2. Forma fetei: rotunda/ ochelarii potriviti: supradimensionati

ochelari de soare dupa forma fetei fata rotunda
Alege ochelari de soare dupa forma fetei

Fetele rotunde sunt dificile, asa ca alegerea potrivita a unor ochelari dupa forma fetei poate fi o provocare! Trebuie echilibrata rotunjimea fetei cu o pereche de ochelari supradimensionati. Bonus: vei fi o aparitie misterioasa instant!

ochelari de soare dupa forma fetei stradivarius
Ochelari de soare dupa forma fetei: Stradivarius, 19 lei

3. Forma fetei: patrata/ ochelarii potriviti: modelul Wayfarer

ochelari de soare fata patrata

Liniile fine ale modelului clasic de ochelari Ray-Ban Wayfarer sunt perfecte pentru a estompa unghiurile proeminente ale unei fete patrate. Ca regula fenerala in acest caz, trebuie alese modele cu cadre dreptunghiulare.

ray-ban wayfarer
Ochelari de soare Ray-Ban Wayfarer, 120 eur, asos.com

4. Forma fetei: alungita/ochelarii potriviti: modelul Aviator

ochelari de soare fata alungita

O forma a fetei alungita, tip ananas, este complimentata de rame subtiri si lentile colorate. Chiar daca modelul Aviator se potriveste in general oricui, trebuie evitate formele foarte mici.

ochelari de soare dupa forma fetei aviator asos
Ochelari de soare dupa forma fetei: Ochelari Asos 9.59 eur, asos.com

5. Forma fetei: ovala/ ochelarii potriviti: orice model avantajeaza

ochelari de soare dupa forma fetei
Ochelari de soare dupa forma fetei: invata cum sa ii alegi pe cei mai potriviti

Pentru cea mai dinamica forma a fetei, cea ovala, este foarte usor sa alegi ochelari de soare. Optiunile sunt nelimitate! Trebuie sa fii atenta insa la proportii, sa le pastrezi intr-un echilibru ideal. Deci nici ochelari foarte mici, nici exagerati de mari.

ochelari mango
Ochelari Mango, 59 lei

Cum ii alegem pe cei mai buni ochelari de soare si ce riscam daca nu-i purtam? Iata cateva intrebari la care trebuie sa stii raspunsul daca vrei sa fii ferita de eventuale probleme cu ochii!

Foto: stylecaster.com