ordine in dulap camera

Cauti strategii rapide si eficiente pentru a-ti face ordine in dulap? Toate regulile pe care le-ai trecut deja in revista in legatura cu acest subiect n-au functionat din cauza lipsei de timp? Iata solutiile expertilor pentru un dressing bine organizat in 30 de minute…sau chiar mai putin!

Ai tendinta de a pastra in garderoba o multime de lucruri inutile – fie pentru ca au o valoare sentimentala, fie pentru ca te gandesti ca poate iti vor trebui candva. Dar odata ce le sortezi eficient, efortul de a face ordine in dulap in viitor va fi mai mic. Iata cum poti face asta in cel mai scurt timp posibil!

Nu uita: hainele care nu-ti mai sunt folositoare doneaza-le centrelor sociale sau asociatiilor umanitare!

Provocarea sezonului: ordine in dulap in 30 de minute

1. Fa-ti inventarul: sorteaza calitativ!

Incepe cu un inventar rapid si hotareste pe loc ce vrei sa tii in dulap si ce nu. Asta include hainele de pe umerase, cele impaturite, incaltamintea, gentile, accesoriile, lenjeria si alte diverse produse cum ar fi echipamentul sportiv sau lenjeriile de pat. Pune lucrurile nedorite in cutii si muta-le intr-o alta zona din casa pana hotarasti ce vrei sa faci cu ele in continuare (sa le vinzi la un targ sau sa le derauiesti celor nevoiasi). Daca ti se pare un proces anevoios, pune-ti urmatoarele intrebari si fii eficienta: are sens sa le pastrezi? Exista alt loc in care ai mai mult spatiu si unde piesele respective vor fi mai accesibile cand le cauti?

ordine in dulap inventarul dulapului
Cum sa faci ordine in dulap in 30 de minute: incepi cu inventarul dulapului

2. Imparte lucrurile pe sezoane

Daca e posibil, muta articolele pe care nu le folosesti in sezonul curent in alta parte. Spatiul de sub pat e o solutie la indemana. Sau poti sa le pui in cutii deasupra dulapului (daca nu este foarte inalt). Accesibilitatea este un element cheie pentru a avea ordine in dulap. Daca hainele pe care le porti cel mai des sunt la indemana, vei salva timp pretios in fiecare dimineata!

ordine in dulap organizare pe sezoane
Ordine in dulap: organizare pe sectoare

3. Verifica umerasele

Scoate din dulap umerasele goale si arunca-le sau recicleaza-le pe cele de care nu ai nevoie. Chiar daca pana acum nu le-ai dat prea mare importanta, tipul de umeras pe care-l folosesti e esential deoarece ajuta la mentinerea hainelor intr-o forma buna cat mai mult timp. Expertii de la The Container Store au declarat pentru Who What Wear ca e indicat sa folosim acelasi tip de umeras pentru toate hainele din dulap. Beneficiile sunt ordinea si un aspect placut, unitar pentru intreaga garderoba. Cu siguranta iti va fi mult mai usor sa te concentrezi la combinatiile de piese iar stylingul va fi indicutabil mai usor de realizat!

ordine in dulap umerase
Cand faci ordine in dulap, verifica si umerasele

4. Pentru a avea ordine in dulap, depoziteaza corect

Separa paltoanele, salopetele, pantalonii si rochiile lungi de piesele care se pot agata usor si ocupa mai putin spatiu, precum tricouri, sacouri sau camasi. Ideal este sa le coordonezi cromatic, incepand de la alb, nude, pasteluri, culori tari si terminand cu negru. Profita de intreg spatiul din dulap, vezi unde poti pune lucruri impaturile si unde poti pune pantofii – chiar daca dulapul tau nu este construit din dotare cu altfel de rafturi, poti cumpara huse speciale din panza, numai bune de agatat.

ordine in dulap camera
Cum sa faci ordine in dulap foarte rapid

5. Aranjeaza accesoriile separat

Monteaza carlige pe partea interioara a usilor dulapului pentru a agata cu usurinta curelele, gentile mici, esarfele si chiar bijuteriile!

ordine in dulap organizarea accesoriilor
Cand faci ordine in dulap, organizeaza-ti si accesoriile

Descopera alte patru idei usor de aplicat daca-ti faci ordine in dulap pe categorii de piese: rochii, bijuterii, pantofi si jeansi.

Foto: Pinterest.