palarii excentrice

Royal Ascot s-a transformat in ultimii ani intr-o adevarata prezentare de moda, pe cat de asteptata, pe atat de competitiva. Aristocratii, celebritatile si o intreaga suita de personaje mondene britanice aleg sa poarte cu aceasta ocazie palarii excentrice si accesorii de par spectaculoase tocmai pentru a iesii in evidenta!

Royal Ascot, cel mai asteptat eveniment al sezonului este in plina desfasurare. Elita mondena are o miza dubla de a participa la faimoasele curse de cai: competitia sportiva si spectacolul palariilor excentrice.

Pentru ca aceasta cursa de cai valoreaza sume cu multe zerouri, si strategia de PR este de milioane. Inca din secolul al XVIII-lea dress code-ul a fost cat se poate de strict. Azi, chiar daca regulile sunt mai putin riguroase, se tipareste anual Ghidul de stil Royal Ascot care trebuie respectat intocmai. Astfel, tocmai pentru ca tinutele de garden party nu pot iesii din tipare, oricat de elegante ar fi, doamnele au voie sa poarte palarii excentrice si accesorii de cap spectaculoase.

An de an, palariile devin din ce in ce mai extravagante! Decorate cu flori, pene exotice, voalete misterioase sau structuri arhitecturale sunt obligatorii conform Ghidului fashion Royal Ascot. Iata si alte detalii interesante din dress code-ul 2015:

palarii royal ascot 2015

1. Tinuta formala de zi este obligatorie la Royal Ascot; rochiile si fustele trebuie sa aiba o lungime chiar deasupra genunchiului (nu mai scurt) sau peste genunchi.

palarii excentrice

2. Rochiile si topurile trebuie sa aiba bretele, nu mai subtiri de 2.54 cm (1 inch). Bretelele tip spaghetti, piesele pe un umar sau legate dupa gat nu sunt permise.

palarii ascot 2015

3. Costumele cu pantaloni sunt binevenite! Pantalonii obligatoriu lungi iar ambele piese trebuie sa aiba aceeasi culoare si sa fie croite din acelasi material.

palarii excentrice royal ascot

4. Topurile scurte sau rochiile cu decupaje in zona taliei nu sunt permise.

palarii

5. Accesoriile de par sunt si ele permise ca o varianta la palarie, dar trebuie sa acopere macar 10 cm din suprafata capului.

palarii royal ascot

Esti pasionata de accesorii speciale? Iata 10 tipuri de palarii care nu se vor demoda niciodata!

Foto: Guliver.