haine de blana

Dezbatarea ce priveste blanurile naturale si modul in care sunt obtinute nu este una noua. Dar pentru ca iubim moda trebuie sa o aducem in prim plan la inceputul fiecarui sezon rece. Toamna aceasta fii o fashionista responsabila si poarta exclusiv blanuri artificiale!

Cand vine vorba de dezbaterea legata de blana naturala si cea artificiala putem spune ca nu mai sunt foarte multe de discutat acum, in 2015. Nu, nu trebuie sa te simti vinovata sau atacata in vreun fel daca ai in garderoba haine din blana naturala si nici daca porti una chiar in momentul in care citesti aceste randuri. Ceea ce trebuie sa faci este sa te gandesti mai bine de acum inainte si sa incepi sa porti blanuri artificiale.

haine de blana

Dincolo de modul deplorabil in care sunt tratate animalele exista un lucru mult mai simplu si usor de inteles. Astazi, in societatea moderna a secoului XXI nu mai ai nevoie de o haina de blana naturala in acelasi fel in care aveau nevoie cei care o purtau acum 50 sau chiar 500 de ani. De ce?

Militeaza pentru moda responsabila si poarta blanuri artificiale!

Blanurile nu mai reprezinta un statut social elevat.

De cele mai multe ori, cand discut cu cineva despre  blanuri artificiale versus blanuri naturale ma izbesc mereu de argumentul legat de statutul social pe care il ofera o astfel de piesa. Dar daca stam sa ne gandim la pretul mediu al blanurilor naturale, la locurile in care ele se gasesc si la cate persoane am intalnit purtand blanuri naturale vom realiza ca acest argument s-a stins probabil o data cu aparitia mass-marketului.

blanuri artificiale
Haina din blana artificiala Zara, 400 lei, zara.com

Noile materiale reproduc fidel calitatea blanurilor naturale.

Desigur, multe dintre persoanele care aleg sa poarte blana naturala spun ca o fac pentru ca sunt indragostite de anumite perioade si personaje din moda. Iar pe langa asta, blana naturala ofera acea calitate inconfundabila la atingere. In acest caz ganditi-va astfel. Blugii pe care ii purtam pentru ca suntem indragostiti, mai mult sau mai putin constient, de perioada anilor 50-80 din America nu sunt compusi niciodata din aceleasi materiale ca cei de atunci. Dar asta nu ne impiedica sa traim in pielea personajului dorit atunci cand ii introducem intr-o tinuta.

blanuri artificiale
Haina din blana artificiala Mango, 461 lei, mango.com.

Blana artificiala este mult mai versatila.

Cand vorbim despre blanuri artificiale vorbim despre o diversitate fara limite. Daca blana naturala este mai greu de manipulat in ceea ce priveste culoarea si forma, pentru cea artificiala situatia este complet diferita. Acesta este si motivul pentru care, in ultimii ani, unele dintre cele cool piese din blana au fost artificiale .

blanuri artificiale
Haina din blana artificiala Asos, 127 euro, asos.com.

Tine pasul cu tendintele si afla ce culori sunt la moda urmarind scurtul nostru ghid de tendinte pentru toamna/iarna 2015-2016.

Foto: Guliver, asos.com, mango.com, zara.com.