Show-ul Givenchy primavara-vara 2016 a fost cel mai asteptat eveniment al sezonului. De ce si acum, dupa 3 zile de la prezentarea de moda toata lumea vorbeste despre asta, vei afla in cele ce urmeaza!

Inainte de orice trebuie sa afli ca prezentarea de moda Givenchy primavara-vara 2016 pe care o vei urmari in continuare este pret-a-porter si nu haute couture, cum ai fi tentata sa crezi! Directorul de creatie Ricardo Tisci a pregatit nu mai putin de 87 de tinute spectaculoase pentru a marca aniversarea a 10 ani de la infiintarea celebrei case franceze.

De ce e prezentarea de moda Givenchy in centrul atentiei?

1. Pentru prima oara in istoria casei show-ul a avut la New York, si nu la Paris.

2. Prezentarea de moda celebreaza aniversarea a 10 ani de la infiintarea casei si deschiderea primului flagship-store Givenchy in New York, pe Madison Avenue.

3. Pe catwalk au defilat un numar record de 87 de tinute

4. Colectia pret-a-porter de primavara 2016 este inspirata din colectia haute couture primavara 2010.

5. Top modelul Candice Swanepoel a cazut pe catwalk in timpul show-ului. Nu a fost singura in acesta situatie! Si modelul Pooja Moore s-a impiedicat de scarile montate in mijlocul podiumului.

6. In primul rand la prezentarea Givenchy au stat cele mai in voga celebritati din lume: Liv Tyler, Carine Roitfeld, Uma Thurman, Amanda Seyfried, Nicky Minaj, Coutney Love, Ciara, Vera Wang, Erykah Badou.

7. Julia Roberts a participat la un fashion show prima oara in 17 ani! Actrita a purtat un tricou imprimat cu portretul designerului Richardo Tisci.

8. Kim Kardashian insarcina in 6 luni a purtat o rochie super transparenta din colectie!

9. Show-ul (care avut loc pe 11 septembrie) a fost deschis de un performance de arta moderna sustinut de artista Marina Abramovic. Acest happening a fost gandit de Ricardo Tisci pentru a comemora evenimentele 9/11 ce au avut loc fix in urma cu 14 ani la NY.

Daca in urma cu jumatate de secol Hubert de Givenchy semna tinutele celebrei lui muze Audrey Hepburn, in prezent, Riccardo Tisci, actualul director de creatie al casei de moda pariziene, este puternic influentat de stilul artistilor pop, R&B sau hip-hop pentru care creeaza costume de scena spectaculoase.

Foto: Guliver.