ce sa porti la o petrecere rochii

Asa cum numai el stie sa o faca, designerul Stephan Pelger iti dezvaluite ce sa porti la o petrecere cu pretentii in vara 2015, fie ca vorbim de o nunta sau de un eveniment de seara glamour!

Alegerea tinutei pentru un eveniment special este o provocare chiar si pentru cele mai titrate fashioniste. L-am rugat pe designerul Stephan Pelger sa ne scoata din aceast impas vestimentar si sa ne raspunda la cateva intrebari despre stilul verii 2015. Iata ce sa porti la o petrecere glam.

Ce sa porti la o petrecere: 4 rochii sofisticate!

Fie ca vorbim de o nunta sau de o petrecere glam, designerul Stephan Pelger are solutii de stil!

1. Dupa ce criterii ar trebui sa se ghideze femeile pentru a-si compune un look unitar la un eveniment sofisticat? 

SP: Doamnele trebuie sa isi creioneze din timp aparitia, sa aiba in vedere alaturi de outfit-ul propriu-zis si asortarea acestuia cu o coafura, un make-up si cu accesoriile potrivite. Acestea pot desfiinta croiala perfecta a unei rochii. De asemenea trebuie respectat intru totul dress code-ul evenimentului.

Ce sa porti la o petrecere – idei de la specialisti

2. Mai e valabila ideea “less is more” sau acest sezon vine cu schimbari de stil?

SP: Din punctul meu de vedere “less is more” este un concept care va avea cautare indiferent de trend-uri. Cel mai bun exemplu este purtarea unei bijuterii simple cu diamant, care va scoate din anonimat orice tinuta sau asocierea a doua materiale pretioase, cum ar fi catifeaua cu matasea sau satinul.

ce sa porti la o petrecere rochie
Ce sa porti la o petrecere: Rochie de cocktail din satin si catifea, shop.stephanpelger.com

3. Tinuta de nunta trebuie aleasa dupa tendinte, locul evenimentului dar si in functie de silueta. Cum sa facem fata provocarii de a imbina toate aceste detalii pentru un rezultat impecabil?

SP: Consider ca primele argumente in gandirea tinutei speciale sunt conformatia beneficiarei, locul si momentul zilei in care se “intampla” evenimentul. Pornind de la acestea doua, personalitatea doamnei sau domnisoarei este un alt aspect care nu trebuie neglijat.

Ce sa porti la o petrecere ca sa stralucesti

ce sa porti la o petrecere rochie lunga
Ce sa porti la o petrecere: Rochie de seara din satin, shop.stephanpelger.com

4. Ce modele, croieli, materiale recomanzi in acest sezon divelor moderne?

SP: Materialele pe care le recomand sunt tesaturile din fibre naturale, acelea care au tinuta, care cad “greu”. Croielile trebuie sa fie neasteptate iar modelele sa puna in valoarea feminitatea si personalitatea EI. De exemplu, obisnuitele bretele pot lasa loc unei taieturi asimetrice, pe un umar, care sa sublinieze linia gatului si a umerilor iar satinul, prin textura sa vaporoasa te poate transforma in aparitia momentului.

rochie de seara stephan pelger
Ce sa porti la o petrecere: Rochie de seara pe un umar, shop.stephanpelger.com

5. Ce trucuri last minute poti impartasi femeilor care urmeaza sa dea curs invitatiei la un eveniment special?

SP: Sa respecte caracterul evenimentului la care participa, sa aleaga cu grija tinuta, sa prefere a se simti confortabil si nu incorsetata si coplesita de alegerea facuta. Atunci cand alegem tinutele strict condusi de trend-uri, exemple nepotrivite sau impulsuri de moment putem avea parte de un esec total care poate distruge un eveniment de altfel rafinat. Nu intotdeauna o rochie lunga este alegerea perfecta. Paietele pot deveni un aliat in momentele lipsite de inspiratie.

ce sa porti la o petrecere rochie din paiete
Ce sa porti la o petrecere: Rochie de party din paiete, shop.stephanpelger.com