Cristina Craciun (ELLE), recomanda: look total alb

Pentru a celebra noul sezon de primavara-vara 2012, iti facem cunostinta cu stilistii romani talentati, cei care ne interpreteaza trendurile actuale si ni le prezinta inedit in paginile revistelor de moda importante din Romania. Descopera pe parcursul acestei saptamani cine sunt acestia, care este universul lor personal si stilul pe care il recomanda pentru o tinuta in tendinte, intr-un proiect zilnic, care sper sa te inspire si sa-ti cultive gustul pentru frumos.

Pe Cristina Craciun, redactor de moda la revista ELLE, o invidiez in momentul acesta pentru ca tocmai s-a intors de la Paris, unde a urmarit prezentarile colectiilor pentru toamna-iarna 2012/2013. Am intrebat-o cum o influenteaza personal Saptamana Modei de la Paris si mi-a marturisit ca nu poti sa simti altceva decat ca vrei sa te intorci: “In afara de faptul ca vezi live colectiile urmatorului sezon, este o experienta foarte educativa vizual. Orasul in sine te inspira, de la oamenii de pe strada, la muzee, galerii sau concept-store-uri. Cel mai distractiv este cand suntem cu totii acolo si alergam ca nebunii dintr-un loc in altul.” Cristina a absolvit Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu si lucreaza ca stilist inca din facultate. A aflat de la prietena ei Daria, care lucra la revista 20 de ani ca se cauta stilisti pentru revista Look, care tocmai aparuse pe piata. Interviul l-a dat cu chiar cu Domnica Margescu (director de moda la revista ELLE), care atunci lucra si ea la Look. La momentul respectiv i s-a parut un job part-time foarte simpatic in timpul facultatii si cam atat. Dar a ramas la Look permanent, a urmat Viva!, unde am fost colege, si apoi ELLE. Cel mai recent proiect in care s-a implicat ca designer al expozitiei se numeste Fashion Is (Not) a Mask, desfasurat la Institutul Cultural Roman din Londra. O initiativa laudabila a ICR, care cu ajutorul lui Maurice Munteanu, curatorul expozitiei, a facut cunostinta publicului londonez cu unii dintre cei mai importanti designeri romani: Carmen Secareanu, Mihaela Glavan, Irina Marinescu, Dan Mihai Zarug -Twenty(2)Too si Dinu Bodiciu.

Atunci cand i-am propus sa vorbeasca despre stilul ei vestimentar mi-a raspuns amuzata: “ Trebuie sa il descrii tu daca vrei, stii ca sunt incurcata cand trebuie sa vorbesc despre mine”. Da, o cunosc pe Cristina de cativa ani buni si pot sa spun ca este cea mai discreta persoana pe care o stiu. Iar asta se reflecta si in stilul ei vestimentar, pentru ca abordeaza mereu tinute simple si rafinate, accesorizate cu bijuterii speciale, unele mostenite, altele primite cadou de la prieteni dragi. Intr-o lume perfecta, ar purta numai alb si acum este in cautarea sacoului ideal.

Cristina citeste o multime de reviste de moda si de design interior: ELLE, Vogue Franta si UK , AD Digest, World of Interiors, Monocle, Wallpaper, Love. Desi eram la curent cu fascinatia ei pentru Carine Roitfeld si Emanuelle Alt, am descoperit cu aceasta ocazie lista completa cu personalitatile din moda internationala pe care le admira. “Ca aparitii imi plac foarte mult Carine Roitfeld si Emanuelle Alt, iar Roitfeld este geniala ca stilist. Le-as mai nominaliza pe Giovanna Battaglia , Franca Sozzani, Kate Lanphear sau Rebecca Lowthorpe, care scrie genial pentru ELLE UK. Sunt multi fotografi pe care ii urmaresc si care imi plac, precum Inez & Vinoodh, iar in momenul de fata, dintre designeri, o ador pe Phoebe Philo de la Celine”, spune Cristina.

Cristina Craciun (ELLE), recomanda: look total alb

“Ma caracterizeaza stilul clasic minimalist, iar cea mai fresh combinatie a acestui sezon mizeaza pe un look complet alb, compus din pantaloni largi si o camasa clasica din matase, pigmentat cu cateva accesorii de efect, care ar trebui sa aiba intotdeauna o nota personala.”

Fotograf: Tibi Clenci; Stilist: Cristina Craciun (ELLE)                                                                                                                                                    

Model: Daiana Dumitru/Allure; Coafura & machiaj: Jenny Matea                                                                                                                            

Vestimentatie: Camasa Gucci, pantaloni Alexander McQueen/Victoria 46,  accesorii din garderoba stilistului.

Text: Miruna Micsan

Urmareste intregul proiect dedicat stilistilor romani si tinutele in tendinte propuse de acestia: Cristina Craciun (redactor de moda ELLE)-Stilisti romani (1), Andrei Iovu (redactor-sef Harper’s Bazaar)–Stilisti romani (2)Lil Bulgac (redactor de moda Harper’s Bazaar)-Stilisti romani (3)Domnica Margescu (Director de moda ELLE)-Stilisti romani (4), Amir Dobos (redactor de moda Beau Monde)-Stilisti romani (5), Maurice Munteanu (redactor de moda ELLE)-Stilisti romani (6), Marian Palie (stilist freelance)-Stilisti romani (7).