Suprapuneri, decupaje si o paleta cromatica de sezon

O toamna in culori –  este noua regula impusa de podiumurile de moda. Designerii sustin ca nu trebuie sa ne refugiem in tinute negre, nuantele de sezon au un farmec aparte, mai ales atunci cand creeaza o armonie intre vestimentatie si peisajul pictural al naturii. 

Cu ajutorul formelor geometrice, impactul vizual al culorilor pe diverse piese vestimentare la moda poate fi schimbat radical. De la celebra rochie Mondrian creata de Yves Saint Laurent, la dungile bretone supradimensionate de pe tricotajele Soniei Rykiel, blocurile de culoare au fost intotdeauna o solutie creativa de styling.

Toamna in culori bloc: inspiratie de catwalk & trucuri de stil

Pentru toamna 2013, designerii newyorkezi s-au lasat inspirati de peisajul autumnal din Central Park, pe care l-au transpus in colectiile lor actuale. Poti invata din lectia de geometrie fashion cum sa te joci cu blocurile de culoare in stil de catwalk pentru tinutele tale zilnice!

Louise GoldinVerdele crud si kaki-ul nu au aratat niciodata mai sexy! Adauga alb si negru in proportii inegale plus o crapatura senzuala pe picior si vei insenina ziua tuturor.

DKNY – Schimba traditionala rochie de cocktail cu una nonconformista, cu influente sport, ale carei culori glaciale dispuse in blocuri vor atrage atentia.

Derek Lam – Investeste intr-o rochie din piele in nuante naturale ! Accesorizeaz-o cu alte elemente din piele, tot in culori inspirate de natura. Este momentul perfect sa mixezi mai multe nuante de maro pentru o toamna in culori calde.

Proenza Schouler – Fa tranzitia spre sezonul rece cu un costum masculin avangardist, in blocuri de alb si negru. Piesele purtate si separat vor face senzatie pe strada!

Text: Ioana Voicu, Foto: Guliver.