Lecturi despre frumusete si stil

Ti-am pregatit o incursiune in lumea modei si stilului impecabil cu ajutorul celor mai inspirate carti de gen. Dincolo de importanta lor practica, aceste albume sunt adevarate obiecte de colectie care ne introduc in universul artistic al celor mai importante personalitati din moda si ne invita sa descoperim o lume unica a frumusetii estetice si vizuale.

1. Helmut Newton Polaroids – este o carte unica, publicata cu ajutorul sotiei celebrului fotograf, June Newton. Aceasta a strans toate polaroidele realizate de Helmut Newton de-a lungul carierei sale, intr-o vreme in care tehnica digitala nu exista si acestea erau folosite ca teste pentru sedintele foto. Suntem extrem de norocosi ca legendarul fotograf le-a pastrat si ca acum putem admira momente magice care au adus un aport important in estetica fotografiei de moda.

2. Carine Roitfeld Ireverent – un volum elegant despre o femeie vizionara, care a fortat limitele oferite de industria modei si a reusit inca din 1990, de la inceputul carierei sale, sa impuna un stil inovator, curajos, jongland in pictorialele sale cu senzualitatea si sexualitatea intr-un mod cu adevarat rafinat. O carte care poate inspira orice femeie sa riste cand vine vorba de un stil personal modern, asa cum a facut-o si Carine Roitfeld.

3. Valentino Themes and Variations – ne prezinta lumea designerului italian si o cariera fulminanta de aproape 50 de ani de moda. Cartea ne introduce in creatia haute couture Valentino si este o lectura extrem de interesanta pentru ca unele dintre imaginile cu cele mai frumoase rochii contin si explicatiile marelui maestru.

4. Alexander McQueen: Savage Beauty – a fost publicata cu ocazia expozitiei de la Metropolitan Museum of Art, organizata de The Costume Institute si surprinde ideile celui mai influent creator de moda al generatiei sale. Alexander McQueen a reusit sa combine in munca sa elemente diverse si inovatoare: arta croitoriei englezesti a costumului, tehnici haute couture si cele mai importante descoperiri ale tehnologiei moderne din domeniul modei. Pentru a te convinge sa-ti cumperi o carte memorabila, iti pot dezvalui ca aceasta include nenumarate citate si ganduri ale regretatului creator de moda.

5. Model as Muse –  este o carte care exploreaza relatia dintre industria de moda si figurile emblematice feminine: de la icon-urile anilor ’60, precum Twiggy sau Lauren Hutton, diva anilor ’70 si pana la supermodelele anilor 1990 – Cindy Crawford, Christy Turlington, Naomi Campbell, Linda Evangelista si Kate Moss.

6. Chanel Collections and Creations – o lectura obligatorie pentru iubitoarele de moda de pretutindeni si pentru fanii adevarati ai marcii. Cartea iti ofera o imagine exclusiva din culisele arhivei private Chanel si o selectie de desene realizate de Mademoiselle Coco incepand cu anii 1920.

7. Yves Saint Laurent – avand o prefata scrisa de Pierre Berge, prietenul si partenerul de business al creatorului, albumul exploreaza toate sursele de inspiratie ale fantasticului Yves Saint Laurent: pictura, sculptura, teatru, opera, literatura si cinema. Aceasta prima editie retrospectiva a intregii sale activitati a coincis cu expozitia de la Petit Palais din Paris, unde au putut fi admirate 250 dintre creatiile sale iconice.

Text: Miruna Micsan, Foto: Amazon.com