Cu toate ca a fost introdus in moda in anii 1940, trenciul nu si-a pierdut din farmec nici pana in prezent. Afla cum a evoluat de-a lungul timpului din selectia noastra de imagini istorice cu vedte. Si descopera cel mai hot model de trenci in 2015!

trenciul casablanca
Trenciul purtat de Humphrey Bogart in filmul “Casablanca” a ramas in memoria multora

Trenciul in filme

1942: Humphrey Bogart in Casablanca

Daca ar trebui sa definim ce inseamna clasicul modern in vestimentatie, trenciul este cel mai bun exemplu. Humphrey Bogart a ramas, in memoria multora, in tinuta deja istorica pe care a purtat-o in Casablanca: trenci si palarie. A fost inceputul unei frumoase prietenii intre aceasta piesa vestimentara si cele mai rafinate personaje din lumea filmului.

Un trenci bine ales ii poate face pe consumatorii de moda din toate colturile lumii sa fie admirati chiar si acum, la jumatate de secol distanta! Poate fi interpretat in fel si chip: practic, elegant, misterios sau senzual.

De-a lungul timpului nu si-a schimbat linia (cordonul in talie, cele 2 randuri de nasturi se pastreaza), dar a fost interpretat mult mai feminin. Materialul folosit nu mai este neaparat gabardina, ci dantela, matasea si pielea. Iar din punct de vedere cromatic, bejul clasic a fost inlocuit de nuante vii, puternice sau imprimeuri fanteziste.

Tips: indiferent ce nuanta sau material alegi, trenciul isi merita investitia deoarece nu se demodeaza niciodata!

Urmareste in continuare cele mai frumoase fotografii cu celebritati care au marcat istoria trenciului.

Foto: Humphrey Bogart si Ingrid Bergman in Casablanca/ Guliver.