tipuri de blugi

Invata noi termeni de moda si afla cate tipuri de blugi pot exista pe rafturile unui magazin sau intr-o garderoba. Vei putea sa ii alegi mai usor in functie de propriul stil si, mult mai important, iti vei simplifica experienta de shopping.

Cand vine vorba de propriul dulap trebuie sa stii, mai bine decat oricine, ce anume exact contine. Iar pentru asta trebuie sa stapanesti cativa termeni de moda simpli care iti vor face viata mult mai usoara. Sa incepem cu piesele de baza din garderoba: stii cate tipuri de blugi exista?

tipuri de blugi

Cum anume te vor ajuta o serie de termeni de moda sa iti simplifici viata in ceea ce priveste hainele? Ei bine, pentru inceput vei intelege care este diferenta dintre o piesa sau alta si, prin urmare, care este cea care ti se potriveste mai bine. De exemplu este important sa stii cate modele de blugi exista in general.

Afla cate tipuri de blugi exista! Asa ii vei putea alege mai usor in functie de stilul personal.

1. Tipuri de blugi: boyfriend

Sunt probabil printre cele mai populare tipuri de blugi ai ultimulor ani. Sunt si cei mai usor de recunoscut. Datorita croiului lejer si rupturilor sau uzurilor improvizate sunt asociati cu ceva ce ai fura din garderoba iubitului.

tipuri de blugi
Blugi Nastygal, 570 lei, nastygal.com.

2. Blugi girlfriend

Ca o reactie la blugii boyfriend au aparut blugii girlfriend, care se propun a fi o varianta mai feminina a primilor. Inspre deosebire de blugii boyfriend, croiul acestora este mai strans fie in zona fundului, fie in cea a gambelor.

termeni de moda
Blugi Asos, 286 lei, asos.com.

3. Blugi “mom jeans”

Termenul se refera la blugii specifici anilor ’80 si a aparut dintr-o gluma. Dupa cum denota si numele sunt asociati cu garderoba unei mame care si-a petrecut tineretea in acea perioada. De ce? Datorita croiului care face fundul sa para mai lung si mai plat considerat ca fiind deloc sexy, deci foarte aproape de stilul vestimentar al unei mame casnice.

termeni de moda
Blugi Asos, 47 euro, asos.com.

4. Blugii “jeggings” 

Numele s-a format din intersectia celor doua cuvinte –  “jeans” si “leggings”. Daca sunt niste blugi dintr-un material extrem de subtire si elastic, care imita o pereche de colanti sau daca sunt o pereche de colanti care imita o pereche blugi, nu si-a dat inca nimeni seama. Dar nu ii confunda niciodata cu blugii skinny.

termeni de moda
Blugi Asos, 38 euro, asos.com.

5. Blugii skinny fit

Fac parte dintre cele mai versatile tipuri de blugi pe care le poti avea in garderoba. Blugii skinny sunt poate la fel de populari ca blugii evazati si fac inconjorul lumii in tinutele studentelor, fashionistelor sau cele ale rockstarurilor.

termeni de moda
Blugi Mango, 189 lei, mango.com.

6. Blugi bootcut

Sunt blugii usor evazati sau largi de la genunchi in jos. Dupa cum sugereaza si numele, scopul initial al acestui croi e de a-ti permite sa porti pantalonii peste cizme.

termeni de moda
Blugi Asos, 279 lei, asos.com.

7. Blugi evazati

Vedetele incontestabile ale ultimelor sezoane si cel mai probabil favoritii garderobei tale. Blugii evazati sunt, dupa cum bine stii, acei blugi cu o croiala care se amplifica de la genunchi in jos mult mai mult decat la modelul bootcut. Sunt populari din anii ’60 incoace si nu exista semne ca asta s-ar schimba prea curand.

termeni de moda
Blugi Zara, 129 lei, zara.com.

8. Blugi tappered fit

O pereche de blugi tappered fit poate fi orice pereche de blugi cu o croiala care devine mai stramta inspre glezna. Blugii “mom jeans” sunt un model tappered fit, la fel si blugii girlfriend.

termeni de moda
Blugi Zara, 169 lei, zara.com.

9. Blugi wide leg

Este foarte important sa nu ii confunzi cu blugii evazati, chiar daca uneori sunt putin asemanatori. Ii poti asocia cel mai bine cu perioada hip-hop a anilor 2000. Dupa cum denota si numele, croiul este larg si, prin urmare, lejer si confortabil.

termeni de moda
Blugi Asos, 86 euro, asos.com.

Daca esti o fana inraita a tuturor tipurilor de blugi afla cum ii poti purta pe cei mai cool. Prima pereche de jeansi Levi Strauss & Co pentru femei a aparut in Vogue in 1935. De-a lungul timpului blugii Levis s-au transformat din simpli pantaloni functionali in piese must have vanate de fashionistele din lumea intreaga.

Foto: zara.com, mango.com, asos.com, nastygal.com.