In timpul concertului sau din Anvers, Belgia, sustinut duminica, Adele a inceput cu un discurs special pentru victimele atentatului din Orlando.

Castigatoarea a 10 premii Grammy a inceput sa planga dupa ce a spus ca-si dedica concertul victimelor atentatului din Orlando. Acesta a fost unul dintre cele mai sangeroase incidente din istoria SUA, care s-a soldat cu 50 de morti si 53 de raniti.

“As dori sa incep aceasta seara prin dedicarea acestui intreg spectacol tuturor persoanelor din Orlando din clubul Pulse”, a spus cantareata. “Reprezentantii comunitatii LGBT sunt ca sufletele mele pereche de cand eram foarte tanara, asa ca sunt foarte miscata de incident,” a mai declarat ea inainte de a izbucni in lacrimi.

Adele nu este singura vedeta care a fost profund afectata de atentatul din Orlando

Mai tarziu a incercat sa faca o gluma dulce-amara cu privire la repertoriul ei. “Nu stiu de ce am plans atat in seara asta pentru ca piesele mele sunt in general extrem de triste. Am doua cantece care par vesele, dar de fapt nu sunt.” Turneul lui Adele in Europa mai include doua spectacole pe 13 si pe 15 la Antwerp, dupa care isi va incepe turneul in America de Nord.

Si ceremonia Tony Awards a fost, de asemenea, dedicata victimelor atentatului din Orlando. Lin Manuel Miranda, creatorul musicalului “Hamilton”, s-a folosit de discursul sau de acceptare a premiului tot pentru un tribut dedicat victimelor. In cadrul lui a recitat un sonet emotionant despre iubire.

Alte celebritati, printre care Ellen DeGeneres, Lea DeLaria, Adam Lambert si Madonna si-au impartasit online condoleantele pentru comunitatea LGBT.

Un tribut la fel de impresionant ni s-a parut si cel dedicat de Celine Dio sotului sau care-n momentul respectiv era bolnav de cancer!

Foto: Guliver