calendarul pirelli femei de succes

Dupa ce mult timp a fost un accesoriu nelipsit din dormitoarele liceenilor datorita pozelor sale cu nuduri, calendarul Pirelli din acest an adopta un subiect curajos si actual: feminismul.

Ani de zile, calendarul Pirelli a fost o colectie de 12 fotografii cu nuduri ale modelelor mai mult sau mai putin faimoase. Pentru editia pe 2016, s-a decis renuntarea la pozele sexy in favoarea unora cu mai multa substanta in care sunt prezentate femei de succes, femei cu realizari remarcabile. Printre acestea au fost alese femei activiste, militante, comediante si chiar si octogenare.

poza cu Amy Schumer din calendarul Pirelli
Amy Schumer Foto: Annie Leibovitz/Pirelli

Calendarul pe 2016 destinat celor ale calor talente pun in umbra aspectul fizic a fost fotografiat de Annie Leibovitz si le are printre protagoniste pe Yoko Ono, Patti Smith si Serena Williams. Cele mai multe dintre femei vor fi complet imbracate, doar comedianta Amy Schumer apare partial dezbracata si tenismena Serena Williams.

In calendarul Pirelli din acest an nu veti gasi imaginile cu care v-ati obisnuit

Printre persoanelor publice incluse vor mai aparea si Natalia Vodianova, fondatoarea asociatiei caritabile Naked Heart Rusia, Yao Chen, Ambasadoare a Bunavointei UNHCR si Agnes Gund, colectionara de arta.

imagine din calendarul Pirelli 2016
Yao Chen Foto: Annie Leibovitz/ Pirelli

Cele 12 femei au fost alese pentru contributia lor care a facut o diferenta pentru lume. Calendarul Pirelli din acest an este destinat sa prezinte femei de diverse varste, ocupatii, dimensiuni si etnii.

Annie Leibovitz, care, a realizat de asemenea, si calendarul Pirelli din anul 2000 a declarat in conferinta de presa ca a minimalizat nivelul de imbunatatire digitala al fotografiilor, “curatand” doar putin imaginile alb-negru. Ea a spus ca acest calendar reprezinta o “schimbare” in modul in care femeile au fost privite pana acum, cu un accent tot mai mare asupra performantei si nu a felului in care arata.

“Echipa Pirelli m-a abordat si mi-a spus ca-si doresc sa faca ceva diferit fata de imaginile din trecut. Ei au sugerat ideea de a fotografierea femei de succes. Dupa ce am acceptat, lucrurile au decurs foarte usor. Am vrut sa fotografiez femeile exact asa cum sunt, fara artificii.”

Patti Smith in calendarul Pirelli
Patti Smith Foto: Annie Leibovitz/ Pirelli

Acest calendar nu este totusi singurul in care multe dintre femei sunt imbracate. Si primele calendare Pirelli din anii ’60 erau asa si au mai fost cateva editii in 2002, 2008 si 2013 fara nuduri.

Foto: Annie Leibovitz/Pirelli