business woman www.andreearaicu.ro

Inainte de a apasa „Send” pentru a aplica la un loc de munca, trebuie sa te asiguri ca ai bifat aceste 4 puncte. Doar asa cv-ul tau va fi vizibil printre sutele de aplicatii si ai o sansa reala la pozitia visata.

Cautarea unui loc de munca este un job in sine. Urmaresti constant anunturile de pe site-urile specializate, dar si conturile de socializare ale brandurilor pentru care ai vrea sa lucrezi, scrii scrisori de intentie, te duci la interviuri.

De ce nu ai reusit pana acum desi ai fost atat de dedicata scopului tau? Pentru ca nu ti-ai pus corect in valoare atuurile.

Daca vrei sa-ti imbunatatesti sansele, sa-ti faci vizibile calitatile profesionale si sa te si distrezi in tot acest timp, schimba un pic unghiul de abordare!

Loc de munca: cum arati ca esti omul potrivit la locul potrivit

1. Trece realizarile in loc de sarcini

Toata lumea stie care sunt atributiile pe o anumita pozitie, asa ca degeaba le enumeri pe o foaie de hartie. In loc sa spui ca te pricepi la Excel sau la Photoshop explica pe scurt cum, datorita aptitudinilor tale, ai gasit o modalitate prin care firma ta sa faca economii sau cum noul design facut de tine a dus la o crestere a numarului de accesari pe site.

Nu cauta sa te inscrii in aceleasi sabloane

2. Fii diferita

Daca nu ti s-a intamplat pana acum, cu siguranta te vei ciocni in viitor de aceasta situatie. Sa fii mai mult decat calificata pentru un post, dar sa nu fii chemata nici macar la un interviu. Echipa de HR, cei care recruteaza sau headhunterii nu mai cauta persoane scortoase. Ei prefera minti creative si entuziaste pentru un loc de munca ce necesita mai mult decat un simplu executant. Asa ca nu te chinui sa redactezi acelasi CV rigid sau o scrisoare de intentie impersonala si arata-ti deschis entuziasmul pentru pozitia dorita.

3. Intra in cursa cu CV-uri personalizate

Daca nu aplici pentru o singura pozitie ci-ti incerci norocul in mai multe parti, nu te prezenta cu acelasi CV. Vei avea ceva mai mult de munca, insa doar asa ai sanse sa fii remarcata si sa castigi un loc pentru un prim interviu. Aptitudinile cautate difera de la o pozitie la alta, dar si de la un angajator la altul. Asa ca trebuie sa te asiguri ca in CV-ul pe care-l trimiti se regasesc lucrurile pe care cei de la HR sau chiar viitorul tau sef le cauta.

4. Fa-ti conexiuni oriunde mergi

Cand mergi la evenimente, concerte sau workshopuri care tin de domeniul in care intentionezi sa activezi, foloseste-te de aceasta oportunitate ca sa-ti faci relatii. Fiecare persoana pe care o cunosti te poate pune in legatura cu un manager care are un loc de munca perfect pentru tine. Un CV care vine insotit de o recomandare cantareste mereu mai greu decat unul trimis printr-un site de joburi. Nu uita asta si incearca sa te comporti impecabil pentru ca prima impresie conteaza, oricat de informala ar fi ocazia.

Foto: Thinkstock