Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a ratat calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Rio din acest an, insa din fericire Catalina Ponor, cea care a purtat si drapelul national in timpul defilarii, este acolo sa ne reprezinte.

Catalina Ponor a participat doar la sol si la barna, insa din pacate finala la sol a fost ratata de gimnasta romanca, dupa ce a coborat pana pe locul 13. Ea primise nota 14.200 si doar primele 8 clasate au sansa de a merge mai departe. Catalina a luat insa nota 14.900 la barna, un rezultat care a ajutat-o sa intre in finala pentru acest aparat.

Catalina Ponor a revenit in competitia internationala in martie 2016

Gimnasta Catalina Ponor a declarat, dupa o sesiune de antrenament la Rio de Janeiro care s-a desfasurat joi (4 august), ca-i pare extrem de rau ca restul coechipierelor sale din Romania nu au reusit sa se califice pentru Jocurile Olimpice. Echipa romaneasca care a castigat cel putin cate o medalie la Jocurile Olimpice inca din anul 1976, nu a reusit sa se califice pentru Rio 2016. “Am fost la doua Olimpiade cu echipa si mi-e dor colegele mei, dar ma bucur in acelasi timp de experienta olimpica”, a mai spus Ponor, medaliata de trei ori cu aur olimpic. “Dar, in acelasi timp, a fost luata o mica presiune de pe umerii mei, pentru ca nu mai trebuie sa duc intreaga echipa. Daca fac greseli le fac de una singura. Daca nu fac nimic atunci e vina mea.”

We are ready !!! ???? let’s do this ?#rio2016 #qualification #competitiontime

A photo posted by Catalina Ponor Official (@catalina_ponor) on

Ponor s-a retras de doua ori din gimnastica, dar a declarat joi ca ea considera mirajul concurentei irezistibil. “Gimnastica este ca un drog pentru mine. Te duci la dezintoxicare si termini relatia cu el, dupa care ti-l doresti din nou. Gimnastica este familia mea si am crescut cu ea. Am fost toata viata mea la taberele de antrenament si este destul de greu dupa ce pleci din gimnastica sa ramai acasa si sa nu-ti mai vezi colegii sau antrenorii.”

❤️??#rio2016

A photo posted by Catalina Ponor Official (@catalina_ponor) on

Catalina Ponor a revenit in competitia internationala in martie 2016, cand a castigat aurul la barna la un eveniment de la Doha, Qatar. Sportiva in varsta de 28 de ani a castigat medalii de aur individuale la barna si sol la Atena din 2004, aur cu echipa la Atena, plus bronz cu echipa si o medalie individuala de argint pentru sol, la Londra 2012. Clipul de mai sus a fost facut in aprilie 2016 in cadrul calificarilor pentru Jocurile Olimpice de la Rio, finala multasteptata din Brazilia va avea loc luni, 15 august, de la ora 21:40, pe TVR.

Citeste si despre: “Colectiile Stella McCartney la Jocurile Olimpice”!

Foto: iStockphoto