Winnei the Pooh e fetita

Secretul al lui Winnie the Pooh a fost  dezvaluit. Celebrul ursulet usor analfabet si cu nestavilita pofta de miere era, de fapt, fetita.

Potrivit cartii “Finding Winnie: The True Story of the  World’s Most Famous Bear | In cautarea lui Winnie: povestea celui mai cunoscut urs din lume”, Winnie the Pooh nu este nici macar britanic, ci canadian.

Povestea ursuletului din plus galben, un pic prea naiv are origini reale a caror radacina este bine infipta intr-o arhiva veterinara din Canada, in 1914. Medicul veterinar a  numit ursuletul – care era o femela de urs brun – dupa  orasul sau natal, Winnipeg si l-a adus cu el pe Winnie in
Anglia, unde a micutul urs a devenit mascota pentru  regimentul unde activa stapanul lui. Acolo, veterinarul, Harry Colebourn, avea misiunea de a ingriji caii regimentului. Si, atentie, arhiva nu contine niciun cuvant  despre cel mai bun prieten al lui Winnie, Purcelus.

winnie

Acelasi text mentioneaza ca ursuletul a fost predat destul de repede gradinii zoologice din Londra, unde un baietel pe nume Christopher Robin il vizita in mod regulat. Cine este
Christopher Robin? Nimeni altul decat fiul lui AA Milne, autorul cartilor si a desenelor animate cu Winnie the Pooh | Winnie de plus.

Secretul lui Winnie the Pooh, poveste romantata

Desi veterinarul canadian intentionase initial ca gradina zoologica londoneza sa ii fie casa temporara ursoaicei, aceasta a ramas acolo definitiv. Dragostea pe care copiii i-o aratau ursuletului a cantarit foarte mult in decizia lui Colebourn.

De ce a fost dezvaluit abia acum secretul lui Winnie the Pooh? Autoarea cartii “Finding Winnie: The True Story of the World’s Most Famous Bear” explica: “Mi s-a parut uluitor ca, desi in Canada se stie deja adevarata poveste a ursului de plus, in intreaga lume ea este total necunoscuta. Multi nu stiu nici macar ca a existat un urs adevarat care a inspirat personajul. Vreau ca toata lumea sa stie ca povestea din spatele ursuletului galben este o
poveste la fel de frumoasa a unei ursoaice dragalase”.

Foto: Instagram, Outnow