Helen Mirren nu este straina deloc de atitudinile misogine sau sexiste din industria filmului si a televiziunii, industrie in care activeaza inca de la mijlocul aniilor ’60. Insa de curand a aparut un interviu foarte incomfortabil realizat in 1975, intre (pe atunci) tanara Helen Mirren si gazda unui talk-show televizat, Michael Parkinson.

In acest clip apare practic si dovada video a unei astfel de confruntari. Parkinson ii adreseaza lui Helen Mirren mai multe intrebari sexiste, iar ea face fata cu brio tirului de intrebari. Clipul este cel integrat de noi in articol.

In interviul respectiv, Michael Parkinson o introduce pe Helen Mirren ca pe o “sex queen”, iar apoi citeaza un numar de critici de teatru care isi concentreaza atentia pe senzualtatea si pe erotismul ei vulgar (“sluttish eroticism”). Apoi o aduce pe scena si o intreaba imediat daca “echipamentul” ei (sanii) o impiedica vreodata in incercarea de a deveni o actrita serioasa. “Pentru ca actritele serioase nu pot avea sanii mari, la asta te referi?”, il intreaba politicos Helen Mirren, raspunzandu-i-se ca aceste aspecte il pot distrage pe privitor de la spectacol.

Helen Mirren a revenit si-n 2006 in show-ul gazduit de Parkinson

In 2011, Helen Mirren a povestit pentru “The Telegraph” ca aceasta a fost primul interviu pe care l-a dat vreodata intr-un talk-show. “Eram sa mor de spaima. Vazandu-l in reluare m-am gandit ca m-am descurcat foarte bine. Eram asa tanara si lipsita de experienta, iar el a fost doar un sexist ignorant. Chiar a fost. Parkinson inca neaga si astazi ca a fost asa, dar este evident dupa cum s-a comportat.” Cand actrita s-a intors in show-ul gazduit de Parkinson, 31 de ani mai tarziu, in 2006, pentru promovarea filmului “The Queen”, moderatorul a intrebat-o din nou despre sanii ei.

Helen Mirren i-a raspuns ca “Asta a fost problema si prima data cand ne-am intalnit. Trebuie sa vorbesti despre sanii mei. E ca intr-un cerc vicios.” Actrita a castigat un Oscar ulterior pentru acel rol, insa fireste, performanta ei a fost umbrita in mintea respectivului prezentator de aceste detalii… fizice.

Citeste si: “Iconita de prieteni de la Facebook, un pas anti-sexism”!

Foto: captura clip