De ce a primit Ivanka Trump un birou

Acum ceva timp, publicam un articol in care ne intrebam cine o sa joace, de fapt, rolul de Prima Doamna la Casa Alba. In mod oficial, acest titlu ii revine sotiei presedintelui, Melania Trump, insa presa internationala stipula ca, de fapt, acest rol o sa capete, mai in gluma, mai in serios, o noua denumire si anume Prima Fiica a Americii. Aceasta deoarece Ivanka Trump este mult mai implicata in activitatea politica a tatalui sau si, drept dovada, ii revine un rol mai important decat cel pe care il detine mama sa vitrega. Afla de ce a primit Ivanka Trump un birou la Casa Alba!

Multi sunt cei care nu vad cu ochi buni influenta pe care Ivanka Trump si sotul ei, Jared Kushner, care ocupa deja pozitia de consilier-sef la Casa Alba, o au asupra lui Donald Trump. Se vorbeste de un conflict de interese si de favorizarea membrilor familiei Trump, scrie telegraph.co.uk. Ba mai mult, exista voci care sustin ca nu exista limite clare intre activitatile politice si cele de afaceri ale magnatului imobiliar.

De ce a primit Ivanka Trump un birou la Casa Alba

Fiica cea mare a presedintelui a fost vazuta deseori in „West Wing“, Aripa de Vest a Casei Albe, unde se afla centrul puterii executive din Statele Unite. Se pare ca ea are acolo un birou, dupa cum a anuntat un oficial al administratiei prezidentiale, si va avea acces la informatii clasificate. De ce a primit Ivanka Trump un birou la Casa Alba? Ca sa fie ochii si urechile tatalui sau si sa il ajute cu sfaturi legate de conducerea celui mai puternic stat din lume. Pentru aceasta activitate, ea nu este remunerata si nici nu o sa primeasca un titlu oficial. Insa Ivanka trebuie sa urmeze regulile care li se aplica tuturor consilierilor de la Casa Alba, a explicat Jamie Gorelick, avocat si sfatuitor pe probleme de etica ale acesteia. Este pentru prima data cand fiica unui presedinte se implica in treburi administrative si ocupa un astfel de rol in ceea ce priveste politica americana.

De la investirea in functie a lui Donald Trump, fiica lui din prima casatorie a participat la mai multe intalniri oficiale cu lideri importanti, cum ar fi premierul canadian Justin Trudeau si cancelarul german Angela Merkel.

Foto: Guliver

Citeste si: Razboiul rozelor: Melania sau Ivanka, cine e Prima Doamna?