De ce il acuza Donald Trump pe Barack Obama

De ce il acuza Donald Trump pe Barack Obama? Si, desigur, fara nicio dovada? Iti spunem mai jos ce am aflat de pe elle.com, conform AFP.

Nu stim ce ai facut tu in weekend, dar presedintele Americii, Donald Trump, a petrecut ceva timp pe Twitter. E lucru stiut ca reteaua aceasta sociala ii tine loc de declaratii de presa de multe ori. Insa de aceasta data vei fi uimita de ce il acuza Donald Trump pe Barack Obama!

Intr-o adevarata furtuna de mesaje postate pe reteaua sociala mai sus amintita, presedintele Americii Donald Trump l-a acuzat pe fostul presedinte Barack Obama ca i-a ascultat telefoanele la Turnurile Trump, in timpul alegerilor de anul trecut. Desigur, aceasta acuzatie nu a fost sustinuta de sotul Melaniei Trump de nicio dovada.

Trump, a carui administratie a fost “asalata” de oficiali rusi, pe timpul campaniei, a afirmat intr-o serie de tweet-uri, sambata dimineata ca “Tocmai am aflat ca Obama mi-a ascultat telefoanele de la Turnurile Trump, chiar inainte de castigarea alegerilor. N-a gasit nimic. Acesta este McCarthyism!” (aluzie la procesele in care a fost implicat senatorul Joseph McCarthy in anii ’50).

De ce il acuza Donald Trump pe Barack Obama?

Inca o tentativa de-a presedintelui actual de a-l surclasa pe fostul presedinte, fara doar si poate. Trump sustine ca ascultarea telefoanelor s-a intamplat in octombrie. Nici Casa Alba si nici vreun purtator de cuvant de-al lui Obama nu au raspuns la mesajele lui Donald Trump.

Acuzatiile actualului presedinte au venit la cateva zile dupa ce Ministrul Justitiei, Jeff Sessions, intr-o audiere in Senat, nu a facut publice contactele cu Ambasadorul Rusiei in America, in timpul alegerilor.

Primul mesaj scris pe Twitter sambata dimineata il mentiona pe Sessions ca stabilind contacul cu Ambasada Rusiei in timpul Administratiei Prezidentiale Obama.

Agentiile de spionaj americane au concluzionat ca Rusia a avut un amestec in campania lui Trump, pentru ca acesta din urma sa devina castigator, si nu Hillary Clinton. Desigur, Trump a negat aceste acuzatii. FBI i-a investigat pe cei implicati in campanie si in legaturile cu oficialii rusi. Trump i-a blamat pe democrati ca au facut publice informatii despre investigatii si despre oamenii investigati.

Ceea ce nu este tocmai clar este de ce il acuza Donald Trump pe Barack Obama de punerea telefoanelor sub ascultare. Dar este lucru stiut ca presendintele actual foloseste aceasta platforma sociala pentru a-si exprima “parerile”, care sunt des sustinute de articole de pe site-uri si bloguri ce sustin doctrina conservatoare.

De ce il acuza Donald Trump pe Barack Obama

De curand, Breitbart News a publicat un material incluzand raporturi neconfirmate ce citeaza surse anonime privind incercarile fostului presedinte Obama de a investiga legaturile dintre Trump si Moscova.

Actualul presedinte vrea sa ii pateze imaginea predecesorului sau?

Parerile sunt impartite. Unii cred ca lui Trump i-a fost incalcat dreptul la viata privata, pe cand altii sustin ca e o incercare (perpetua si esuata de altfel) de a-l submina pe fostul presedinte, mai ales ca Trump recurge la astfel de atacuri fara dovezi.

Citeste si: Obama versus Trump: diferenta dintre un gentleman si un…barbat ignorant.

Foto: Guliver/Twitter/Instagram