incheierea unei relatii cuplu

Despartirea de iubit e o problema spinoasa care se tratateaza cu manusi. Daca vrei s-o depasesti cu mai multa usurinta iata in ce capcane n-ar trebui sa cazi!

Despartirea de iubit nu e un lucru usor. Pe cat de minunata este iubirea, pe atat de dramatica devine pierderea ei. Uneori terminarea unei relatii in care atasamentul emotional sau pasiunea nu sunt la cote impresionante poate sa te dea complet peste cap si sa iti distruga intregul echilibru emotional.

Stau dovada mormane de carti din cele mai vechi timpuri, tratate medicale si, mai noi, zeci de site-uri si blogguri unde poti gasi sfaturi pentru a trece mai usor peste despartirea de iubit Din ce in ce mai multi oameni cauta ajutor pe internet pentru tot soiul de probleme.

Despartirea de iubit: greseli de necomis

Iata o lista cu cele mai frecvente greseli pe care le poti face dupa despartirea de iubit:

Vrei finalitate dupa despartirea de iubit. Sa te tot intorci la el – sa il suni, sa il cauti, sa il urmaresti – ca sa te asiguri ca intr-adevar povestea voastra de amor s-a terminat e una dintre cele mai dureroase greseli pe care le poti face. Daca nu mai sunteti impreuna, e clar ca s-a terminat. Sa te tot tii dupa el nu face nimic altceva decat sa iti prelungeasca la infinit sentimentul de dor, lipsa, gol, frustrare etc. Plus ca, daca celalat chiar nu mai vrea sa aibe de-a face cu tine, ai sa ajungi sa te simti si mai rau. 

Nu-ti varsa amarul in paharul tuturor celor care vor sa te asculte

Incerci sa faci fata singura dupa despartirea de iubit. Ok, acum esti singura si disponibila, dar asta nu inseamna ca trebuie sa treci prin tot calvarul despartirii de una singura. Ai prieteni, familie si poate chiar ceva oameni mai apropiati la birou. Vorbeste cu ei, spune-le prin ce treci dupa despartirea de iubit. Vorbitul, ca si scrisul, vindeca. Asta nu inseamna ca trebuie sa iti versi amarul in paharul fiecarui om dispus sa te asculte doua minute. Vorbeste deschis cu cei apropiati, in care ai incredere ca te vor scutura si aduce cu picioarele pe pamant atunci cand o iei razna.

Despartirea de iubit – Ce trebuie sa stii

Dai vina pe celalalt. Pentru orice.  Sigur ca este reconfortant sa il faci cu ou si cu otet si sa faci lista aia cu toate lucrurile care nu-ti placeau la el, dar nu uita ca orice relatie este formata din doi. Ca sa treci peste despartirea de iubit in mod sanatos, este crucial sa fii constienta de si de rolul tau in esecul relatiei. Chiar daca a fost un rol mic, foarte mic. Gandeste-te daca au fost semne in relatie care ti-au aratat cum este el de fapt si pe care le-ai ignorat. Si cat timp le-ai ignorat. Si de ce?

Daca vrei sa apronfundezi subiectul citesti si Solutii pentru esec in iubire!

Foto: Thinkstock