facem sex cuplu

Prin definitie, spontaneitatea nu poate fi planificata. Insa specialistii in probleme de cuplu ne avertizeaza ca micile si marile gesturi romantice sunt “vitaminele” unei relatii frumoase. Deci ce facem? Asteptam sa ne vina natural sau trisam si punem la cale cateva surprize cu buna stiinta?

Un studiu facut pe 100 de cupluri din Marea Britanie si condus de psihologul specializat pe probleme de relatii Jo Hemmings, a demonstrat ca anumite gesturi romantice dubleaza intimitatea dintre parteneri si cresc cu 33% activitatea sexuala.  

Fiecarui cuplu i-a fost analizata rutina zilnica si apoi, intr-o saptamana controlata de Jo, au fost introduse activitati neplanificate si gesturi inopinate de iubire.

Gesturi romantice de maxim impact: 4 aspecte importante

Conform “cobailor”, nu doar partea sexuala a avut de castigat de pe urma unei vieti mai putin liniare. Comportamentul impulsiv al ambilor parteneri a “injectat” mai multa incredere si o mai buna comunicare in cuplu. Cele 4 directii determinate sunt urmatoarele:

1. Noi diferente intre sexe

In timp ce barbatii adora un gest care sa-i ia cu totul prin surprindere, femeile prefera sa primeasca semne ca urmeaza sa se intample ceva, pentru a se pregati pentru moment. Un e-mail sau un mesaj misterios lasat pe frigider sunt de ajuns pentru a pregati terenul.

Nu interveni asupra lucrurilor care fac relatia sa mearga

2. De 2 ori e si mai placut

Dupa o perioada lunga de montonie in cuplu, un singur moment impresionant nu e de ajuns. Nu te limita la o singura surpriza, mai ales ca daca o faci intr-un interval apropiat, cea de-a doua va genera emotii si mai puternice. Nimeni nu se asteapta sa fie rasfatat de doua ori intr-o saptamana. Nu trebuie sa planifici ceva grandios, altfel “chinurile” pregatirii nu te vor lasa sa te bucuri impreuna cu iubitul tau de moment.

3. Combina gesturi marunte cu surprize mari

Nu trebuie sa te gandesti ca fiecare “spontaneitate planificata” trebuie sa aiba ceva superspecial. Cheia fericirii este sa gasesti un echilibru intre gesturi mici – cum ar fi o masa in oras – si surprize de proportii, care inseamna uneori si o investitie.

4. Nu reorganiza lucrurile care functioneaza

Rutina este ancora importanta in orice relatie si o forta stabilizatoare, asa ca nu instaura noi reguli si noi obiceiuri peste noapte. Daca te deranjeaza anumite lucruri sau le consideri nocive pentru cuplu, atunci poti sa porti o discutie inainte de a-ti impune punctul de vedere cu forta.

Citeste si Despre iubire si obiceiurile proaste care pot afecta o relatie!

Foto: Thinkstock