Handbalistele romance

Handbalistele romance ne-au adus bucurie in acest weekend cand, dupa o pauza de 8 ani, au obtinut calificarea la Jocurile Olimpice 2016, de la Rio de Janeiro.

Lotul de handbal feminin al Romaniei, medaliat cu bronz la ultimul campionat mondial, a reusit indeplinirea unui “prim obiectiv”, acela al calificarii la JO de la Rio. Urmeaza, “un rezultat pe masura si la Jocurile Olimpice, un rezultat pe care-l asteptam de foarte mult timp”, dupa cum a spus handbalista Aurelia Barladeanu.

Handbalistele romance au luptat, asadar, pentru un loc la Jocurile Olimpice de anul acesta, iar calificarea nu este nimic altceva decat rezultatul binemeritat al muncii lor. Si, da, putem spune despre fetele antrenate de Tomas Ryde ca sunt mandrie nationala, nu doar acum, cand vin acasa cu o victorie importanta, ci de fiecare data, dupa fiecare meci. Pentru ca ele joaca pe teren cu pasiune, pentru ca le curge handbal prin vene, pentru ca isi poarta victoriile in privire si modestia pe chip, pentru ca sunt nu doar sportive de top, ci si femei frumoase.

Handbalistele romance – model

Cristina Neagu este cea mai buna handbalista din lume, dar si cea mai buna marcatoare la nivel mondial, titluri pe care le-a castigat in urma Campionatului Mondial din 2015.

Handbalistele romance

Valentina Elisei, de doua ori cea mai buna extrema stanga la un campionat mondial (in 2005 si 2015), este nu doar imaginea determinarii si a catalizatorului pentru echipa sa, ci si o mama minunata pentru baietelul ei.

Valentina Elisei Handbalistele romance

Pentru Ana-Maria Tanasie, viata pe podiumul de la Mondiale este mai stralucitoare decat orice defilare pe catwalk. Este un vis frumos pe care il traieste la 20 de ani. La fel este si pentru Valentina Perianu care, la 21 de ani, participarea la un Mondial si, acum, la Jocurile Olimpice este precum “meciul vietii”.

In ceea ce o priveste pe Eliza Buceschi, o experienta recenta pe care a avut-o nu poate decat sa ne reconfirme faptul ca handbalul este, atat un sport de echipa, cat si un test de vointa si determinare. Dovada, accidentarea de la acest turneu preolimpic. Cu glezna infasurata in gheata pana in clipa in care a intrat pe teren, in meciul contra Danemarcei, Eliza a facut mai mult decat un meci foarte bun. “MVP-ul partidei  (cea mai buna jucatoare a meciului -n.r.), numarul 77, Eliza Buceschi” – anuntul crainicului partidei i-a uimit pe toti. Romanca a marcat 11 goluri decisive pentru succesul echipei, in conditiile in care prezenta ei pe teren era incerta.

Eliza Buceschi Hanbdalistele romance

Jos palaria si in fata celorlalte componente ale lotului de senioare, handbalistele romance Paula Ungureanu (portar), Ionica Munteanu (portar), Diana Petrescu (portar),  Aurelia Bradeanu (centru),  Melina Geiger (inter dreapta), Patricia Vizitiu (inter dreapta), Luciana Marian (inter dreapta,centru), Oana Manea (pivot), Crina Pintea (pivot), Laura Chiper (extrema dreapta), Adriana Nechita (extrema dreapta), Gabriella Szucs (inter stanga).

Handbalistele romance

Handbalistele romance Paula Ungureanu Handbalistele romance

A photo posted by ionut rus (@ionut91rus) on

A photo posted by @handball_women on