Jada Pinkett Smith ataca Premiile Oscar

Peste 200000 de like-uri si peste 150000 de share-uri are in momentul in care m-am apucat sa scriu aceasta stire, clipul postat de Jada Pinkett Smith, prin care ea ataca editia din 2016 a Premiilor Oscar.

Jada Pinkett Smith a anuntat ca nu va participa si nici nu va urmari editia din 2016 a Premiilor Oscar. Intr-un clip postat pe Facebook luni dimineata, cu ocazia zilei lui Martin Luther King Jr. actrita pune cateva intrebari puternice, care dau de gandit.

“A venit oare momentul in care oamenii de culoare sa-si dea seama cat de multa putere si influenta au, astfel incat sa nu mai aiba nevoie sa fie invitati undeva?” a spus ea in clip. “Poate a venit momentul sa recunoastem ca daca ne iubim si ne respectam asa cum pretindem de la ceilalti s-o faca, atunci aceasta este adevarata forta.”

Jada Pinkett Smith a venit cu o declaratie puternica pe o tema extrem de controversata

Jada Pinkett Smith sustine ca a venit clipa unei schimbari si ca este “responsabilitatea noastra” sa facem diferenta. “Cersind recunoastere sau doar solicitand-o, iti pierzi din demnitate si din putere. Iar noi suntem oameni demni si puternici” a spus ea. “Haideti, s-o facem intr-un mod diferit.”

Un alt membru din “gasca” hollywoodiana, regizorul Spike Lee, a avut o pozitie ferma pe subiectul #OscarsSoWhite. Si el a declarat ca va sari peste editia din acest an a Premiilor Oscar.

Intr-un post publicat pe contul sau de Instagram, Spike Lee ii condamna pe cei de la Hollywood pentru ca nu si-au folosit puterea pentru a aduce mai multe povesti despre oamenii de culoare pe marele ecran. “The truth is we ain’t in those rooms and until minorities are, the Oscar nominees will remain lilly white,” a scris el.

Citeste si: “Cum arata lista finala cu nominalizatii la Oscar 2016”, cea care de altfel a si declansat acest scandal la Hollywood!

Foto: Guliver