Kate Winslet

Kate Winslet a reusit sa impuna in contractele publicitare o clauza ce prevede ca fotografiile sale sa nu beneficieze de niciun retus digital.

De-a lungul timpului, Kate Winslet a vorbit despre neplacerea de a-si descoperi chipul total schimbat in diferite pictoriale din reviste. Actrita a hotarat sa ia atitudine si sa realizeze o miscare indrazneata, fiind prima vedeta de la Hollywood care a pornit o adevarata campanie “Fara Photoshop”.


In contractul cu L’Oréal, Kate a impus o clauza ce prevede ca fotografiile sale din reclame sa nu fie deloc retusate. Artista considera ca celebritatile au o responsabilitate importanta in educarea tinerelor generatii de femei, pentru care standardele de frumusete impuse de mass-media se dovedesc greu de atins.

“Pot sa vorbesc doar in numele meu si sa realizez lucrurile care sunt importante pentru mine, avand speranta ca alti oameni imi vor urma exemplul.”, a declarat Kate pentru E! News in cadrul evenimentului ELLE Women in Hollywood.

Un model pentru femeile de pretutindeni

“Avem o responsabilitate fata de tinerele generatii de femei. Adolescentele isi iau reperele frumusetii din reviste si admira femeile care au succes in cariera. Eu voi spune intotdeauna adevarul despre cine sunt, pentru ca aceasta generatie are nevoie de lideri puternici. Suntem cu totii responsabili pentru educarea tinerelor femei, iar astfel de lucruri sunt importante pentru mine”, a marturisit actrita in varsta de 40 de ani.

Kate Winslet

Inca din 2009, Kate Winslet si-a exprimat frustrarea cand si-a vazut chipul modificat pe afisul de promovare al filmelor sale. “Am riduri si sunt destul de evidente. Cand ma uit la afisul filmului, de obicei spun: «Baieti, mi-ati desenat fruntea. Va rog frumos, puteti sa o schimbati la loc?» Prefer sa fiu femeia despre care se spune ca arata in varsta, decat femeia care arata ca o drogata.”, a relatat artista intr-un interviu acordat Harper’s Bazaars.

Promovarea unei imagini sanatoase si reale este miscarea la care ar trebui sa adere cat mai multe celebritati, avand in vedere statisticile recente care indica faptul ca fetele incep sa tina diete si cure de slabire inca de la varsta de 9-10 ani.

Foto: Instagram